Hm.... tak tu anténu co jsi viděl, tak je ona je posazená na komíně, je asi tak metr a půl dlouhá že? to je ona. je to normální anténa, jakou má polarizaci fakt nevím protože já jsem tohle tak říkajíc zdědil. Musím si s tím pořádně pohrát. jinak na smetanku se komunikuje docela v pohodě, bylo to testováno se směrovnkou odněkud z lesa nějaké doly nebo jak se tomu nadává. no nakaždý pád to bylo ještě dál než je petřín.
Dnes je už sobota, a zítra neděla, nemám nikam v plánu mizet, kdo chcete, přijďte, pokecáme a pořešíme to. Jenom jsem si nevzal nabíjčku takže nejsem na mobilu, doufám že mi to odpustíte.
V druhé polovině května bude zřízen další přípojný bod na šumavě, kdo budete mít zájem tak se zase ozvěte. během týdne, maximálně 14dnů už bude v provozu petřín. V současné době je pro zájemce o připojení k dispozici Smetanova 13. Moc se omlouvám že nejsem schoný momentálně poskytnout podrobnější informace, ale nestíhám to nějak časově. Do týdne doufám, že už budou pohromadě informace včetně technologií.
Je to stále v běhu, prozatím se hádáme o ceně za umístění antény. :( to je strašný jak lidi chtějí vařit prachy za každou cenu za to, že si k nim něco dáš, snad to bude vyřešené během zítřka, ale nic nezaručuju. :( jinak zatím testovací technologie není k dispozici, protože je prakticky rozprodaná během jednoho dne. mluvím o compexech, takže asi pro páteřní spoje bude použita technologie od Allied Telesynu, protože mi podle všeho nabízejí mohem výhodnější podmínky. kolem 15. se bude spouštět aj přípojný bod na švédské. potřebuju také někoho kdo ve mšeně, pokud by se někdo takový objevil budu rád a nějak bych se s ním dohodnul.
Další věc: jablonecká páteřní sí? bude nejpozději do roka přebudována na optiku o rychlostech 200Mbps. Prozatím na to nejsou prachy.
Dále se ještě omlouvám za to, že nejsou v provozu ty wifinetí stránky, pracuju na tom.
Pronajem jedne anteny na soukromem objektu rocni poplatek min 10000 Kc + vlastni smlouva z elektranou nezavisle mereni nektraktivni misto.
Atraktivni ploha cena 30000 az 60000 kc /rok
(GSM operatori nabizi za BTS 50000 az 80000 Kc /rok)
Stozary Cra 10000 az 40000 kc / mesic !!!!! vcetne el. proudu a dohledu.
Nevím kde je žižkův vrch, jsem z prahy, takže místní označení mi nic moc neříká. Pokud to pomůže: Jsou následující body:
Švédská, Smetanova, Petřín. přičemž Smetanka je v plném provozu.
Další lokality se budou pokrývat podle potřeby. připravuje se slezina tuším na pozítří, tak s přihlašte kdo máte zájem. zbytek věcí se vyřeší tady.
Vzhledem ke zmenam, ktere nastaly v Jablonci navrhuji udelat schuzku ohledne dalsiho vyvoje. Navrhuji bud zitra 8.5. v 17.00 nebo v sobotu behem odpoledne. Oba terminy bychom se sesli ve Smetanove 13.
Vzhledem ke zmenam, ktere nastaly v Jablonci navrhuji udelat schuzku ohledne dalsiho vyvoje. Navrhuji bud zitra 8.5. v 17.00 nebo v sobotu behem odpoledne. Oba terminy bychom se sesli ve Smetanove 13.
Zkus to později prosím, protože tou dobou budu akorát vylejzat z postele a nerad bych vám šel otevřít ve slipech nebo možná budu lýzt někde po komínech a tahat kabely.
Mimochodem, v sobotu je kavárna zavřená, je to tam i napsáno, ale přesto neváhejte a klepejte, on někdo vyleze a pustí vás dovnitř.