Ale tady se prece nejedna o obrazky nebo o kaskadovy styl, ktery by mirne menil graficke rozhrani. Me de o texty a kontrolky. Tj., zobrazuji se informace, ktere sou opravdu aktualni a zobrazuji se v cestine misto v anglictine. Ale jak rikam, zase tak sem do toho nerypal, protoze ten downgrade sem chtel zkusit jenom jako test, jestli tam nebude lip fungovat ten provoz DHCP.
Tak se me zase kousl ten DHCP klient a v ramci rozchazeni me to nedalo, abych nezkusil znovu ten downgrade firmwaru a musim odpovedne rict, ze nejen ze to nejde, ale udela to peknou paseku.
Po nahrani anglicke verze 1.5.4 (misto ceske 1.5.5) se:
-zmeni cislo verze na 1.5.4
-prostredi zustane ceske (i po vymazani cache)
-prostredi takove jako v 1.5.5 (tj. nastaveni ktera se od minule verze zmenila zustanou zmenena, viz. napr. nastavovani radius serveru v zabezpeceni bezdratu)
-nektera nastaveni se naprosto zblbnou, napr. prideleni IP adresy pro WAN: at zadas cokoliv, tak po ulozeni (tlacitko ulozeni primo pod dialogem nastaveni WAN IP, ani ne pouziti kofigurace) se zmeni zase na Pevna IP
To je jenom par postrehu, byl sem rad, ze sem to zase dostal do predchoziho stavu...
kny2tl: Jaky je IP te gateway, kterou zkousis? Pokud se nerypal v originalnim nastaveni (coz nevim proc), tak by ti to melo jet na 192.168.1.1
Jinak nevim, nakolik se v tom nastaveni chces rypat, ale vzdycky je tu moznost tvrdeho resetu (dirka pod antenou) a nastavit to znovu, pak by to urcite jelo na te adresu zhora, ale vsechno co ti tam tech technika nastavil je ztraceno...
Zdravim zkusene :-) Prosim o radu ohledne nastaveni routeru, stravil jsem tim vikend bez uspechu :-(
Konfigurace:
- internet od providera po dratech do bytu (pevna IP)
- domaci strojovna: desktop PC v pracovne + notebook s wifi vsude jinde
- WRT311 zamyslene jako lan/wifi router (PC po dratech NB p wifi)
Zkousel jsem rezim 3 (WAN=eth1, LAN=wlan+eth0)
- v IP konfiguraci WAN jsem zadal udaje providera (IP, branu, 1. a 2. DNS)
- v IP konfiguraci LAN jsem nechal byt (router na 192.168.1.1, pocitacum jsem nastavil pevne IP 192.168.1.2 a ...3, maska 255.255.255.0)
- ping z WAN strany na branu providera je OK
- ping z PC a NB na router je OK
- ani jeden pocitac nevidi ven na internet. Co delam spatne
Pozn.: kdy nastavim AP do rezimu 5 (WAN=eth1+wlan) a do NB zadam parametry providera tak to jede OK, takze problem musi byt v routovani do LAN.
Cau,
zkontroluj si, jestli mas zapnuty preklad NAT adres (tam kde prepinas mody 1-6 je dole checkbox). Ja s tim mel problem, protoze defaultne je to zaskrtnuty, to znamena vypnuty. Docela dlouho sem hledal kde co, nez sem zjistil, ze to, ze je NAT zaskrtlej znamena ze tam neni :)