2.61_hacked je skutecne ten nejlepsi firmware pro DLink DWL900AP+ rev. B1 (nebo OEM DWL900AP+) ktery kdy spatril svetlo sveta. Externi antena funguje spolehlive a kompatibilita je lepsi nez u 2.5.
2 kuci:
DWL900AP+ rev. B1 i C1/2 nefunguji v modu klient pokud ma protistrana potlacene ESSID. V takovem pripade je dobre pouzit Compexe, ktery je s Avaya/Orinoco 100% kompatibilni (nyni za cenu cca 2900 Kc).
DWL900AP+ rev. C1/2 ma ve firmwaru 3.06 dosti neprijemnou chybu - pri scanovani pasma pomoci "Site survy" najde pouze ty site, ktere jsou na stejnem kanalu jaky je nastaven v menu "Wireless". Proto doporucuji zustat u 3.02 a 3.06 tam nahrat, az kdyz je jasne, k jake siti a na jakem signalu se budete pripojovat.
Já mám s tímhle firmwarem nepříjemnou zkušenost, APčko se při větší zátěži vykousnulo tak, že se na něj nedalo dostat ani po ethernetu - jediné co zabralo bylo vytrhnout ho z elektriky.
Mam s tim taky zkusensost a sice pokud mam vice compu za AP v client modu rado mi to shazuje AP 900+. Prisel jsem ze na to ze mi pomohl router Micronet SP888B a je po problemu aspon zatim nez budu resit dalsi problemy s rusenim atd ..
Zdravim, mam tohle AP v rezimu klient pripojene k Zcomaxu a asi 10 dnu jelo vse bez problemu. Ztratovost cca 1 procento, v pohode. Pak ale znicehonic zacalo zlobit a dnes poslednich par dnu to takrka nejede. Dropped packets jsou 468 oproti 3933 Good na SEND. Netusim kde je problem. Druhe Dlink 900ap+ v B1 funguje uz 14 dnu naprosto bez problemu. Prosim, myslite ze jde o nejakou vadu zarizeni nebo mam hledat nekde problem? Panove, jak jste vyresili vy problem, pomohla reklamace? Diky za pomoc.
1. jako AP ho pouzit jen pro site s mensim poctem useru ( do 10)
2. v klientu nam jich bezi asi 20 a me poznatky jsou takove:
rev A: nezkousel jsem
rev B: s FW 2.5 bezi stabilne a nekouse se s apckama s chipsetem PRISM 2,5 (zcomax) proti dlinkum, trendnetum, linksysum, microtetum a pod (vsechno tusim atmely) se FW2.5 kouse
s FW 2.3 naopak vubec nebeha proti zcomaxum a pod. ale naopak s nastavenim /weca.htm je naprosto stabilni proti atmelum
ostatni firmwary jsou bud shit a nebo jsem nezkousel...:-))
rev C:
FW 3.02 - zatim nemuzu posoudit stabilitu, ale mohu rici ze v site survey vubec nevidi zcomaxe, ale kdyz se natvrdo zada MAC apcka tak bezi..... s atmelama bezi taky
FW 3.06 (nebo 5? nevim) - nebezi proti zcomaxu....neviudi neslysi
Signamax -> Dlink 900AP+ B1
AP jsem zatim nezkousel.
Klient FW 2.61 nefunguje SiteSurvay ma navic nastaveni SNMP.
Klient FW 2.57r2 SiteSurvay funguje ale ne proti Xi626 FW 1.5.6 jen proti 1.7.4.
Anteny - pri nastaveni left/right pracuje jen left - diversity obe