Ten soubor šel stahnout a poslal jsem Ti ho do jako soukromý vzkaz - je to dlouhý. Dál tam jsou adresáře a odkaz na obsah adresářů.
Umět SNMP v plném rozsahu by vyřešilo teměř všechny potřeby práce s AP, možná problémy.
Zkuste otevrit na AP stranku /frame_setup.htm. Je tam pokrocile nastaveni pres HTML. Nic moc se mi nepodarilo zmenit, ale je to dost pekne udelany, pochybuji, ze by to byly jen zbytky po prekladu.
tak jsem zkousel to menu frame_setup.htm jsou tam myslim vsechni funkce ktere potrebujem jen nevim na kolik to funguje...skousel jsem tam neco zmenit a vysledkem bylo to, ze se AP nejak podivne zablokovalo... Nejde pingnout ani nacist jeho WEB rozhrani, ale jinak funguje dal. Predtim pracovalo v rezimu klient, to bezi porad dal a funguje spojeni na AP a na pocitace za nim. Odpoledne ho zkusim jit vyresetovat tim tlacitkem na nem a modlim se aby se to vratilo do tovarniho nastaveni jinak jsem se prave odrezal od cele zpravy AP.
Presto to menu je pokorok a jestli se zjisti, ze jsem mel pouze jen smulu a zamrzloto (jako mrznou menu od Dlinku) jen nahodou a neni to pravidlo, pak by to byla bomba... Tolik funkci od zarizeni za 2000kc bych necekal
No vetsina toho frame_setup menu se tyka routovani, NATu atd. Moc neverim, ze to pujde zprovoznit, protoze jsou pravdepodobne potrebne hardwarove rozhrani neosazene...daleko zajimavejsi je tam ten mod bridge.. vyzkousim to.
To: pspf
tak to je bomba, jak si na to prosimte prisel? Mas jeste nake takovehle tipy?
Bohuzel se mi to nedari prepnout, do rezimu router a stale tvrdosine zustava v rezimu gateway. Zato staticke routovani se zmenam nebrani - vyzkousim to jestli bude take fungovat.
Mam 700ap a provozuji ho jako ap, a k nemu je pripojen Compex WP11B+ jako client, ale rychlot mezi nimi je jen kolem 50kb/s. SIgnal je dobrej, tim to urcite neni.
Pokud s tim mate nekdo zkusenosti, tak poradte.
Dekuji moc
Tak jsem rozchodil konečně ten SolarWinds, evidentně komunikuje. Co se týče tý dekomprese tak jsem odstranil data od 0H do 4C67H a pak dekomrimoval pod TotalCommanderem s DLL UC2.
Škoda že v té nadstavbě není regulace výkonu - evidentně z konzole jde. A taky že tam není měření úrovně signálu, taky to z konzole umí.
Uplně v nejhorším lze udělat to že parametry a nebo funkce které nejdou udělat přes web tam nacpu brutálně z malýho Atmela vždy po restartu. Stačí malý Atmel, převodník na RS232, konektor a dozapojit +5V a reset, ostatní se dá měnit ve webu, je to krajní řešení. Uplně super je vypiplat SNMP. To že v této verzi funguje tato nadstavba, tak v další opravené verzi nemusí makat ale ovládání z konzole a SNMP nejspíš zůstane.
Co se týče změny parametrů v nadstavbě a ve fyzickém vykonání, tak se zdá že principiálně funguje. Základní jsem zkusil a jdou. Je to základní výzkum, ale zdá se že by mohl přinést zajímavé vysledky, zejména tím že je obecný pro celou řadu produktů s tímto chipsetem - pokud se ujme? Moje prvotní dojmy s tímto HW jsou celkem pozitivní, je rychlý, SW nechcípá a pokud umře z webu tak konzole jde a systém reaguje - zřejmě se sekne webovská úloha a to nepovažuji za problém priorita je v komunikaci a né v prohrabování se webem.
Super,
co ukazal ten mib browser??? Neco uzitecnyho nebo jenom nejaky kraviny???
Taky pokud budes mit naladu stahni original snmp utilitu k tomu atmelu (ftp.dlink.com) a zkus pres ethereal se podivat na to jaky private klice pouziva pro to zakladni ovladani - pokud pouziva vse coz se mi nezda vzhledem k mnozsvi tech private klicu, tak by bylo zbytecny to dal koumat.
Ad ty prikazy>
Dokazal jsi nejak pres ten webovej interface tam dostat nejakej prikaz co se pouziva pres seriak???
A nakonec muzes dat nekam ten rozpakovanej firmware, nechce se mi s tim delat.
Hmm, ten vypis z mib browseru je bozi.
Ted uz je to jenom o laborovani kdy se zmeni nejaka hodnosta pres konzoli a porovnaj se prez mibbrowser co se zmenilo a podle toho se zjisti co se nac pouziva.
Ale bude to hnusna prace. Smysl kontrolovat ma asi jenom ten privatni cast mibu.