čas někdy je někdy ne, záleží spíš jaký budou labiny ve škole (budu to dělat hlavně na privátě, v době kdy není do čeho píchnout) a o prázdninách snad bude času dost. Multimetr mám osciloskopy mám dva, ale žel BM584 se nedávno porouchal, pak mám ještě tektronixe 221, (jedno kanál chodí myslim do 5MHz) tomu sice blbno přepinače, ale měří.
a co takhle zahazovat data která se nevejdou, jak už tady někdo navrhoval a doporučit dát před každou ronju stroj s qos? na schémata se kouknu, snad tam nebudou nějké těžko dostupné věci.
Když jsem by na brigádě v jedné telco firmě, tak tam používali nějaké cpu v pouzdře BGA co měl přímo ethernetovou 100Mb/s lajnu, ale pájet bga je asi problem no.
původní ronju si určitě taky pořídila spousta lidí "na klíč", hlavní je aby byl hotový návrh, potom si to může každý dle svých možností postavit nebo nechat postavit. Jaké má to pole zpoždění na buňku? Kamarád si chtěl s menším xilinxem, tuším že se 70 buňkama udělat digitální osc. ale stroskotal na zpoždění 10ns na buňku.
U toho osciloskopu měl problém s čítačem hodinových impulzů, který adresoval kruhový bufer (ramka vybrakovaná ze starého MB) něž dokončil inkrementaci, už měl z ad data z dalšího vzorku, ale tohle by šlo řešit lepším návrhem toho registru, třeba by mohl udělat dva registry jeden by počítal sudá čísla, druhý lichá a přepínal by mezi nima.
na dokumentaci je hodně práce, bohužel to není moc zábavná činnost, to jsem i viděl na té zmíněné brigádě, kde si sehnal dps, tu sis vyrobil sám, nebo sis objednal?