celou dobu jsem si myslel, že ronja používá více stavovou PWM-SK(nebo jak to nazvat), při pohledu do dokumentace mě mátla střída impulzů 1:1, až tento týden mi podůkladnějším pročítání diskuse došlo, že to slouží jen pro synchronizaci, taky by bylo možné použít něco jako polohovou modulaci, vysílaly by se dva synchronizační píky (s konstantní periodou) a mezi ně by se vkládaly další s informací (různé časové rozložení by dalo konkrétní kód, třeba ekvivalentní pro tabulku 4B/5B), ale nevim jestli by to mělo lepší vlastnosti něž posílání surových dat. Kdyby se už našel dostatečně ryhlý DSP, možná by ho bylo lepší využít na matematickou eliminaci šumu, v lékařských přístrojích je něco takového nezbytností, ale je to tam podstatně pomalejší.
Ještě mě napadla jedna věc: nedalo by se použit pro tx vstupní zesilovač z osciloskopu?, který zvládne třeba 120MHz jako např. BM566, širokopásmové to určitě bude a šumět by snad taky příliš nemuselo, možná by stačila drobná úprava, nebo alespoň pro inspiraci jakým zapojením se to dá řešit.
Nemate nekdo po ruce programek ktery spocita kapacitu padu oproti PCB dane tloustky a materialu? Hledal jsem, nasel jsem nejlepsi firmu modelithics.com podle referenci, maji modely na vsechno mozny, prodavaji je. Mne by stacilo nejaky odhad, jinde jsem zase nasel odhad 200pF/in^2 pri tloustce 0.005 in/FR4, tj. u soucastky 1206 by to vychazelo podle toho cloveka na 0.72pF, ale nevim jestli jeden konec proti zemi nebo oba...
Potrebuju pro modelovani filtru nejakou odhadouvou hodnotu, abych kondenzatory ktere tam idealne vychazeji trochu snizil a pritom mi to vyslo do frekvencniho pasma ktere chci filtrem oriznout...
Nemate nekdo po ruce neco takoveho pro soucastky 0603, konkretne kondenzatory? Hledal jsem na AVX, maji nejake modely, ale ja myslim ze nejvetsi vliv bude mit kapacita padu, pouzivam tloustku tistaku 0.8mm tak tam bude kapacita vetsi nez u tlustsich.