No tak ja se tam prijdu take podivat - hlasuji pro utery - jelikoz s AP Snowflake a Tone bychom se uz mocmoc radi pripojili do czfree. Dal bych mohl mit link na Casablancu, kterazto vidi na Jarov (Fyzik a spol).
ja su tedy taky pro utery - zatim to vypada na priblizne deset lidi. pokud se mylim, tak mi to reknete vcas, at to zarezervuju spravne.
2 salamandr > jestli se stanes otcem jiz pred tim, tak toho moc neporesime a tech pivsonu bude mozna vic
2 orca > notes vemu
2 fuxoft > jak rekl oto: 32kbps zadarmo do netu je darek od TGnetGW - nechce, nech bejt. vyssi rychlosti jsou za zlomky cen komercniho spojeni. pokud howard rekl, ze bude rychlost vyssi, tak ma nekde jinej zdroj, ktery ti poskytne, nebo tim myslel rychlost v ramci freenetu. ta se muze pohybovat podle kvality linek az v radu jednotek Mbps.
2 all > kdo ma zajem o ronju od honzy zemana (Crusader 10Mbps UTP), at si rozmysli kam ji presne na obou stranach pridela (komin,zed,sloup,atd) a na jakou to bude vzdalenost. on to pak zohledni pri planovani vyroby. jo a neptejte se mne kdy, za kolik a kolik - ja to fakt nevim. pokud prijde, tak se domluvite s nim, jinak budete chvilku v nejistotach, zda to vubec bude.
A kde se teda dozvim kolik co stoji? Kolik stoji jaka rychlost, kolik stoji staticke IP adresy atd? Na to se ptam od uplneho zacatku a nechapu, ze takovou celkem zasadni vec nenajdu hodne velkym bold pismem nekde na hlavni strance.
No jak uz bylo vyse receno, tyhle parametry se meni misto od mista ve Freenetu - nakde je to od TGN (dozvis se asi u Dea) a jinde jsou to zase jini poskytovatele a maji jine ceny. Takže to v této chvíli závisí na tvé poloze a AP, ke kterému budeš připojen. Časem se to snad ale spojí a budeš mít možnost odebírat konektivitu třeba z druhé strany Prahy (což ale asi nebude nutné, vzhledem k tržnímu systému - ceny by se měly srovnat .
Howard: Ty tvoje fotky ze strechy jsou fajn. Neslo by ale alespon trochu v nazvech naznacit kterej smer je na ktery fotce. Spatne se v tom orientuje. Z ulice to holt vypada trochu jinak...
Neee - ja jsem si chtel rypnout, protoze jsi psal, ze vidis na Fyzika )... Jo jasne, to búdu ja - modra stangle, jedna stribrna parabolicka antena a pod ni sedy sektorovy valec... Cele je to na takove nastavbe na vrcholku strechy (strsni balkony pudnich bytu).
Dobrej vespolek!
Jsem tu nový a tak si úplně nejsem jistý jak to funguje. Zanesl jsem se do mapy (bod Hydr0gen-Vinohrady), bydlím ve Šmilovského 9, takže hned vedle suka (bod Suk), ale ten ještě neni připjenej (pokud vim). Každopadně by mě zajímalo, jak to vypadá s možnostma tady nahoře na Vinohradech a jaké jsou případné povinnosti člena. Díky!