Chcete umoznit na AP sve site roaming pro cizi uzivatele?
You do not have permission to vote on this poll.
Ne
18
26.47%
Ano, nemuzeme menit essid, bojime se o stabilitu/propustnost nasich AP
6
8.82%
Ano, nemuzeme menit essid.
5
7.35%
Ano, muzeme vytvorit virtualni AP s specifickym essid, ale bojime se o stabilitu/propustnost nasich AP
6
8.82%
Ano, muzeme vytvorit virtualni AP s specifickym essid bez problemu, nebo nasadime specialne AP jen pro tento roaming
17
25.00%
Ano, muzeme vytvorit virtualni AP s specifickym essid bez problemu a mame zajem o rozsireni projektu i na domaci AP clenu sve site, nebo nasadime specialne AP jen pro tento roaming
11
16.18%
Ano, kombinace ktera neni uvedena (napiste do fora)
Nemyslím si, že bych něco překrucoval. Je to krásná ukázka opět toho jak dle JMNetu může být CZFree jen někdo. Takže prostě milí členové OS JMNet na kabelnetu poběží na AP například CZFroam všichni ho budou moci používat, ale vy členové OS JMnet ho nebudete moci používat jelikož Vaši radní si myslí, že kabelnet nedělal a ani nedělá nic pro CZFree.
Nic jdu dělat něco užitečnýho tohle je jako vždy o ničem. Promluvily nejmoudřejší z CZFree a howgh. K.
Zdravím, Já se hádat nechtěl. A hádat by jsme se neměli mělo by nám jít v prvé řadě o Věc a ne o nějaké osobní sympatie či nesympatie. Já osobně třeba proti JMNetu opravdu nic nemám a napsal jsem to zde X krát. Za to mám pocit, že oni mne už zdémonizovaly jako samotné zlo. Jinak to, že nás JMNet nebude chtít do projektů CZFree nutně neznamená, že je nebudeme dělat. Tím se pak pouze ukazuje na to, že v CZFree může být pár vyvolených a to pak už ani není o CZFree. Jinak řečeno svým chováním - JMNet odrazujete kohokoliv od toho aby cokoliv pro CZFree dělal protože tímhle přístupem ho předem autujete.
Tak a k věci minimálně bych rád zprovoznil CZFroam. K.
PS jinak by nebylo od Věci zveřejnit kdo jak hlasoval celkem by mne to zajímalo.
Máme v síti několik desítek AP které můžeme dát k dispozici pro oba projekty jak Eduroam tak czfroam. V prvém případě nevidím důvod proč neumožnit studentům, vědeckým pracovníkům členům sdružení prostě lidičkám přístup k Internetu z ulice i domova síť to rozhodně nepoloží a přispěje to dobré věci. V druhém případě předpokládám, že sítí se připojí Více a zde sleduji již ryze svůj osobní zájem jako většina z nás. proč hledat kde se připojit když můžu použít sítě sítí CZFreee stejně tak dobře jako kdokoliv jiný tu naší. Normální roaming co funguje mezi všemi operátory.
Zajímá mne tedy co proto můžu udělat. Díky za odpovědi. K.
Zatim jsme se tedy na projektu dohodli akorat s jablonkou, nikdo jiny se mi ani nijak neozval, nepsal jsem at pisou lidi verejne ale na PM. Jinak Libore byt tebou bych se nepletl do vnitrnich veci, my se vam do vnitrnich veci take nepleteme a nesoudime Vas dle nejakeho flamewaru na foru. Kazdy z Vas by mel ctit nazory ostatnich a ne rikat, ze kdyz nekdo nechce s nekym peerovat tak se chova jako male dite . To bychom rovnou mohli mit v CZFree UPCCko a O2 ) jen abychom se nechovali jak male deti.
Trochu OT:
Mě by to zajímalo obráceně - jak se ze sítě Eduroam připojit do sítě czfree. Mám AP Eduroam nedaleko (ale již nemám přihlašovací údaje), zato nechytnu signál žádného czfree.netu.
Nemáte někdo free user+pass?
opravdu nejsem tak naivni, abych si myslel, ze ti ouradove ze Sokolovske to najednou zmaknou lip. A nebo to bude stat stejne desitky milionu, jako ASMKS, ktery by mel plnit to, co si od te "evidence" slibuje taky.