ahoj, jestli vas muzu poprosit reknete mi presny cas zkousky vysilani. Ja vylezu v letnanech na node bratrK (webpark.cz/bratrk) a pokusim se vas uvidet. Jestli tedy svenknete antenou na letnany :-).. Muzu vas jen videt, mam totiz pouze USB adapter, takze nejake spojeni je nemozne, ale pro srandu... proc to nezkusit zejo?
klient s ESSID: "CZFree.Net.yenik.sv" s antenou biquad (8-12 dB) do Letnan kouka uz TED, jeste ho v 17:15 natocim vic na tebe, konfigurace AdHoc (peer -to- peer) bude přesně v 22:00. Na stroji CZFree.Net.yenik (na tve strane IP 10.10.125.20) pobezi ftp s anonymnim userem (user=anonymous, heslo cokoliv nebo nic)
yenik 608-702-517
Nazdar, jsem novej modrej puntík v Novoborský 647 na Proseku se jménem FEN_Prosek. Pravděpodobně v půlce příštího týdne vsunu do notebooku picmic wifinu a rozhlídnu se po Vás. Protože jde zatím pouze o notebook budu chvilku jen "konec", ale výhledově není problém narvat na střechu nějaký dráty a nějaký železo pod ní. Jak ale koukám na mojí polohu, nikomu moc nepomůžu. Z balkónu vidím krásně Rmana, a ze střechy trošku víc, ale náš boďák je nizoučkej a paneláčky okolo vysoký. Nejsem na tom časově nejlépe, ale jsem cca 20 hodin denně na netu, takže můžeme komunikovat přes ICQ takřka furt. Po přečtení celého proseckého fóra vím skoro vše, takže až budu bezdrátovej ozvu se. Rád bych dorazil na nějakej srázek, protože ač to zní blbě, je pro mě docela důležitá konektivita (i třeba malilinkatá GPRS není to NEJ :-), takže bych rád probral tuhle oblast propojení CZFREE se světem. Pokud máte něco jsem na ICQ 158431914. Nebo 608-300433.
ČUS FEN
Zdar,
tak jsem poslednich par dni trosku experimentoval a vysledky jsou zhruba takove:
spojeni kozel-orgj: quad antena 10dB, stabilni signal 50/92 (a s trochou stelovani by to bylo i lepsi), ping kolem 2-3ms, ztratovost 0-0 nic
spojeni djdodo-orgj: plechovka s trychtyrem od Vladi, signal od 18-24/92, ping 2-3ms, ztratovost do 1% (spis min, to 1% kdyz zafoukal vitr a odval mi spatne uchycenou plechovku)
spojeni yenik-orgj: plechovka i quad, signal 0/92, ztratovost 100%
jeste jsem chtel vyzkouset johanku, ale nedokazal jsem se s ni domluvit
(>johanka: Mozna jestli by jsi se treba dnes vecer rekneme ve 22:00 na chvilku mohla stat master a napsat mi essid, kanal a ipcko nebo se prepnout na adhoc)
zahada/otazka: kdyz jsem jel pres djdoda nedokazal jsem se pripojit do connected fora a mel jsem pocit, ze to je routovanim. Je to mozne?
2 Orgj Je to docela zasadni prulom. Jestli by chodil link orgj-kozel tak se na nej uz muzes pripojit. Ale ted je u nej pouze klient na Jarov a klient na Doda. Zatim by sla vyzkouset wds a uvidime. Popis wds je na mem webu.
2 Fen nejak se nam utlo v sobotu icq (jedu pres czfree - a to nebyva stabilni )
Ohledne konektivity do inetu na Proseku se zatim rysuji dve mozna reseni a je na kazdem z Proseka jak se rozhodne. Czfree je (nebo spis teprve bude) prostupna takze kdo se kam pripoji na inet bude na nem.
Je tu nod kon-1 (Smile inside) a ten bude mit 2MiB/s a bude rad kdyz mu nekdo pomuze s naklady.
Dale je tu nod Cerneho kde by mohl byt az 1Mb/s (cerw) a mel by mit prime propojeni na nod rman.
Co se me tyce ja se zatim soustreduju na wifi anteny a co nejrychlejsi a nejkvalitnejsi propojeni lidi na Proseku. To je moje priorita cislo 1.
Zatim "jede" konektivita do inetu pres Andel a to je casto dost poruchovy, ale aspon neco. Na icq se pouzit da
To bylo samozrejme hodnoceni prosecke site. (i kdyz ...)
Na proseku jsou zatim v provozu routery rman, maska jablonecka a kozel. Koncovy bod ktery jede stale je zatim jen u Johanky. Ostatni jsou koncove body. Rozjizdi se Yenik a Orgj a mozna Johanka povysi na router. Smile inside (kon-1) je zatim sam vojak v poli - neni na nej link od nikoho (snad bude pres pajika).
Je to zatim jen torzo a je pred nami jeste velky kus prace.
Do tohohle dezolatniho stavu nelze s cistym svedomim pustit jakoukoli komercni aktivitu typu prodej konektivity na inet od kohokoliv.
Napriklad rman nejede ted vubec (ma rozebranej router) a maskovi stale chybi jedna karta, co odesla do vecnych lovist (bylo ji brutalne pomozeno )
To se samozrejme zmeni a vsichni pracujeme na tom aby to tak nebylo. Chce to cas protoze to delame ve svem volnem case.
Hodne ctete a kdokoli bude mit dojem ze muze pomoct, necht tak udela. Jak materialne tak financne nebo i jen staranim se o nove prichozi.
> orgj: tezko ses mohl dostat na connected forum kdyz si byl pripojenej na me, pac ten spoj na tebe byl vyrobenej prepojenim spoje na jarov , mam jenom dve karty...
Už jsem Vás trošku vokouk, takže protože chci aby to na Proseku šlapalo, a protože nejsem excelentní elektrotechnik můžu ku prospěchu nabídnout: pomoc při založení neziskové organizace (už jsem založil, a 5 let v ní pracuji), můžu zajistit (téměř zadarmo) konferenční sál pro 336 lidí s prezentační technikou, mám docela zásadní kontakty v pražských médiích, a v neposlední řadě mám možnost velmi levného nákupu PC železa, teď jsem zrovna objednal XI-325 a bude mě stát cca 2.600 včetně DPH. Pokud máte potřebu napište co potřebujete (přesné označení prosím) a já zjistím za kolik to umím sehnat. A to asi vše co pro vás zatím mohu udělat. Ve středu zasunu wifi do no?asu a dál se uvidí.
Zdarec FEN
FOR FUN:Mladík jede v kupé s neznámou slečnou. Když ho dlouhé ticho přestane bavit,
osloví ji: "Proč pořád mlčíte, slečno?" "Mlčím, protože chci",
odsekne slečna. Mladík vyskočí a spráskne rukama: "Tak vona chce - a
mlčí!"
...ma jeste naky Smile inside. Myslim ze je ma dokonce tady na proseku za vice nez konkurence schopnou cenu (naposled sem slysel 2500).
Johanka>>
Diky za otisteni (da li se tomu tak rict) meho eklovniho zvraceciho walkthrough koshtovani parecku
Za cca mesic k nam pribude clovek, ktery bydli tady u me v tom novem VELIKEM dome. Bude mit no problem pristup na strechu ktere snad i kus vlastni takze OK. Bude se asi pripojovat pres me nebo Pajika > Smile inside with prosekIGW 2Mbit. Nezapomente ze sem nelezu takze radsi na ICQ. Zatim se mejte krasne jedu na hory na SNB.
Nazdárek! Zdravím všechny, o víkendu jsem se vrátil z hor , takže jsem si říkal, že už otestujem toho r-mana, mělo to jet už o víkendu, ale bohužel zatím nejede no uvidíme... a čekáme dál . Mějte se fajnově!! Krá?a
Tak jsme včera zkoušeli signál na r-mana... vypadá to celkem nadějně když to žádná sláva není (to se ale dalo čekat). Jediný co jsme mohli vyzkoušet je signál (ten byl asi na 20%, ale možná to ještě o fous výš půjde vyladit) a ping přímo na r-mana... ten se pohyboval kolem 10ms. Zkoušeli jsme to taky přímo v tom softu ke kartě... ten tam sází jeden za druhým, dokud se to nevypne... packet loss byl pak kolem 5 %.... Chtělo by to ale zkusit něco reálnějšího ... třeba ftp... no uvidíme jak se s tím o víkendu pokročí... Držíme palce!