Jeste jedna poznamka k tem diplomkam a podobne. Jestlize se v mem akcnim radiusu objevi nekdo novy a ja se chci zorientovat, v kterem oboru dela, v cem konkretne ma odborne znalosti apod., pak je muj prvni reflex zeptat se na publikace, tzn. clanky a tema diplomky popr. disertace. Plus kde studoval (obor). Protoze v tomto oboru bude mit asi nejsirsi znalosti a nejspis to bude zaroven oblast, o kterou se aktivne zajima. Cimz nerikam, ze nemuze mit prehled v jine oblasti, ale hustota pravdepodobnosti bude mit peak tam uz jen z ciste casovych duvodu. Takze ptat se na diplomku nepovazuju za impertinenci, ale spis za vyraz zajmu. Implicitne. A zaroven to byva dobry odrazovy mustek pro dalsi konverzaci.
Pokud ale nekdo vystudoval pro diplom a ne pro zajem, je to typicky videt nejen na nem, ale i na tech pracech. Takovi lide se za svoje prace typicky stydi, strezi je a nikde se s nimi nechlubi, protoze jsou casto odflaknute nebo na nejake politovanihodne tema. Proc napr. nelze dohledat diplomky/disertace rady nasich politiku?
Takze ja osobne nevidim nic spatneho na tom, ptat se lidi "hele, na jaky tema jsi psal diplomku" (casto to taky delam) ani na tom cist cizi diplomky (to taky casto delam). Nakonec, je to verjna prace, placena z penez danovych poplatniku, ze. A fakt se nikdy nestalo, ze by me za to nekdo nadaval do komousu a do kadrovaku, to je dost vtipny. Reakce ak47 na Ladu mi prijde dost divna, dle ni to totiz vypada, ze ak47 patri do skupiny popsane v druhem odstavci. Jinak nevim, proc by se tak kroutil. Co, ak47?
Sebekriticky priznavam, ze zadnou diplomku nemam, nebot jsem ani nedokoncil zakladni skolu.Je mi trapne, jak jsem byl odhalen uz jen svym pristupem - kdykoi totiz me s nekym seznami, nepidim se po jeho diplomce. Jsem proste nedovyvinutej primitiv.
Dale uznavam, ze ochuzeny uran je radioizotop jak blazen. Taky jsem s prekvapenim zjistil, ze dukaz videem na youtube je mnohem silnejsi nez dukazy matematickou indukci a sporem dohromady. Nechapu, co me to popadlo, chtit po diskutujicich, aby svuj postoj vysvetlili vlastnimi slovy, kdyz ve sve nekonecne laskavosti mi byli ochotni poskytnout bohaty multimedialni obsah na tech nejduveryhodnejsich serverech sveta.
No nic, provaz mam nachystan, odchazim na pudu. Preji vam svetle multikulturni zitrky a stastnou vychovu vasich deti pod laskavym dohledem vousatych tolerantnich a svobodne diskusi otevrenych autorit.