Pri praci na strese jsem nasel mikrovlnou antenu, sel jsem po dratu a ejhle. On je to nas novy soused z patra a pracuje v GTS. Jen tam neco zkusi na jine technologii ale ma na starosti v GTS zavadeni ADSL a je ochoten zapracovat na nejakem linku k nam do baraku. I kdyz pristup rovnou do GTS by byl urcite cenove zajimavejsi.
Lime co strecha, vylezem tam?
podle roota bude optika k2<>Salamandr
Potrebuji overit viditelnost na salamandra, pripojil bych se optikou treba i na nej....a pak dal na k2....najdes se (salamandre) na mych fotkach?
Obavam se ze presne mezi je ten bilej dum na Francouzske s nastavbou na strese. Na monitoru je tam zaneseny bod chyba.
Ja vidim dobre na barak co je HVB Bank - vedlejsi blok na Miraku. Zitra polezu po strese s Limem tak se zkusim presunout na kraje strechy, treba to bude lepsi.
az vsichni budou vedet na koho vidi, mohli bychom se sejit na kratkou shrnujici poradu. domluvime kudy presne a rovnou bychom udelali seznam jednotlivych spoju (vzdalenost, umisteni drzaku atd.). seznam bude potreba pro vyrobu - janzeman je schopen udelat drzak na miru a usetrit tak par korunek oproti univerzalni dalekonosne verzi. dejte vedet jak je kdo na tom.
zdar, tak se mi konecne podarilo, dotahnout jednoho kamose na strechu, aby udelal digitalem par fotek. Kouknete na to, myslim, ze je tam toho docela dost videt a reknete kdo se vidi :-)
jinak uz mam dve anteny, jen wifi karty nejsou a budou pry az za 3 tydny...coz je teda peknej vopruz!!! :-( ...ale co se da delat.
zdar wizzi
PS: ted jsem si vydelal nejaky penizky, tak pojdte honem domluvit optiku, at je neutratim za neco jinyho...
Takze uz jsem pripojenej k Howardovi (akorat ze mimo cechy mi to jede 200 bajtu za vterinu a ted zrovna to nejede vubec) . Jak zmenim na mape barvu node na "funkcni"?
po reinstalaci routeru na TGnetu byly zmeneny strany (master/managed) na ptp spoji mezi k2 a tgnetem. to ma za nasledek padani k2 - behem odpoledne se to vrati zpet a behem vikendu bude nasledovat upgrade k2 (sezenu resetator) spojeny s vymenou hw/fw/sw a pripravou na ronju.
Drzte palce.
mozna se vyresi problemovy usek mezi salamander a snowflake.
mluvil s japem a vysledek je, ze s umistenim by problem nebyl a vyhrabe nekde fotky, abychom mohli zkouknout viditelnost.
jak to vidite ? pujde to z obou stran na alespon jeden z jeho bodu ?
dalsi sance je udelat retranslaci - ronja se da natvrdo propojit s dalsi ronjou a nepotrebuje to zadny router atd. stacilo by sehnat misto na vhodne strese, elektriku a penize....