n.e.o.c.z
Senior Member
|
o.k. jsem ingorant který sítím nerozumí zato ty jsi naprostý bůh a klaním se ti.
Sice jsem nepochopil čím se tady vyvyšuji nad ostatní, ale budiž, klidně ti to odsouhlasím.
Pokud jde o kvalitu poskytování služeb, nemám námitek. Drobný rozdíl je v tom, že ne každý má potřebné znalosti a um. Sám jsi řekl že, že kvalitně navržená plechovka je stejně dobrá jako profi anténa. Je tam to slovíčko kvalitně. navíc se s tebou budu do krve hádat o tom, že prostě plechovka či jakákoliv anténa která má vyzařovací úhel větší jak 20 stupňů na straně klienta je prasárna, a je jedno jestli je to freenetu nebo u komerčního providera, prasárna je to v obou případech. plechovka s vyzařovacím úhlem menším jak dvacet stupňů se ve freenetu nestaví. to že se drží free sítě při zemi s obavami z proměření přes ČTÚ jsou taky kecy.
přes limit jedou všichni ti co používají hw apčka, která neumí limitovat výkon, nebo jakékoliv karty které nejsou postavené na prism chipsetu a taktéž není limitace výkonu. zatímco stayd byl schopen zařídit a vytvořit skript na limitování výkonu pod widlema tak tu na to všichni serou.
Nemluvil jsem o tvé síti, mluvil jsem obecně.
čím tu sí? sleduješ? pingem? sleduješ sílu signálu někde v nějakém programu? s tím jdi do háje, sám by jsi měl velmi dobře vědět že krom providerů to může rušit cokoliv co pracuje na stejné nebo přibližné frekvenci. a nejsou to jenom bezdráty. Jedine prokazatelné měření je měření spektrákem.
Jinak k tvojí síti v krajském měste postavit sí? se stejnými parametry jako je ta liberecká dokáže hodně lidí. nabídnout levné připojení do internetu v těchto městech(krajských) taky dokáže skoro každý. Můžeš být na sebe hrdý, poplácat se po zádech za to jaký jsi frajer, ale to je tak všechno. Až připojíš a vytvoříš sí? v takovém městě jako je třeba tanvald, rožnov pod radhoštěm, nebo sušice, tak budeš mít moje uznání.
|