tak jsem po delším zápolení s technikou rozchodil spoj do CZFree.Net. Napadlo mě, že bych mohl zde publikovat, co jsem odhalil. Týká se to majitelů zařízení Ubiquity NanoStation series, mezi tím i AirGrid M2 a M5. Co se mi stalo: V mém zařízení byl firmware AirOs verze 5.2 a po naladění signálu (celkem relativně slušná úroveň (-74dbm) a přihlášení se do sítě nefungovalo nic a systém ukazoval kvalitu signálu pouhé 4%, čili akorát lagy a obrovská ztrátovost paketů. Výsledku jsem se nedobral ani po delším laborování s anténou. Inu tak jsem se podíval na stránky podpory a s tou nejmenší nadějí přeflashoval na nejnovější firmware AirOs verze 5.3 a HLE...vše se rozjelo jako po másle! Takže vřele všem doporučuji, pokud máte AirOs v5.2 a s něčím takovým se potkáte, neváhejte a AKTUALIZUJTE na v5.3
Snad touhle informací někomu pomohu.
Ahoj,
dobre zpravy. Hned jak to pujde nahodil bych z node kocvara spoj smerem na hapri a dopehead. Jestli nemas problem s umistenim routeru, tak se dohodni s icemanem a reknete co potrebujete.
provozuji vlastní web a doménu, kterou si sám hostuji, tak bych rád požádal i statickou veřejnou IP, tak abych mohl po zrušení svého ADSL dále vesele pokračovat v hostování.