Jak to tak vidím, někdo se konečně probudil :-)
Můžete mi prosím sdělit ideu, jak byste chtěli připojit naší část sítě CZFree do Internetu? Mě se zdá jako jediné použitelné řešení to, že se k APčku ( myslím tím na sídlišti ) přivede nějaká pevná linka. Další možnost je již celkem nepoužitelná - tj. získat konektivitu přes Wi-Finu od někoho jinýho. Tuto nepoužitelnost bych chtěl doložit jednoduchým faktem - na našem sídlišti bude řekněme 20 aktivních Wi-Fi zařízení - tj při použití 50 Mb/s protokolu bude maximální možná přenosová rychlost pro připojení mimo sídliště kolem 500 kb/s - což je pro 20 uživatelů docela dost málo - tj. okolo 25 kb/s !! Pomalejší než modem !!! ( někdo určitě namítne, že tohle je jen ta nejhorší možnost - ale je odcela pravděpodobné, že se skutečná rychlost bude pohybovat tak v 1-2 násobku - tj. 50 - 75 kb/s...... ).
Možná si teďka řeknete, proč to tad píšu? Je to z jednoduchého důvodu: Jak to tak vypadá, tak všichni na tomto fóru se upnuli na to, aby se nejprve připojili do sítě CZF - a prostřednictvím ní dál na Inet.... Ale tímhle směrem asi cesta nevede....... Nebo Ano? ( byl bych rá, aby mi někdo dokázal opak...)
A teďka zásadní otázka : Bude se připojovat nejdříve sí? CZF a nebo Inet ? Inet je jistě o něco jednoduší - tj. musí se "jen" vybrat poskytovatel konektivity a zadat zakázka..... a pak již jen platit.......
Cau, chci se pridat, bydlim Nad Prehradou 467, 8 my patro okna smerem do sidliste. Uz sem kontaktoval koliska, ale ten se nejak neoziva, asi nema ted pristup na net. A taky sem se chtel zeptat v jaky fazi to ted cely je?
Situace se ma nasledovne, sem tu v podnajmu, takze nevim jak to v tomhle baraku chodi, nicmene se zkusim poptat na tu strechu. Jeste taky zkusim promluvit s koliskem, kterej bydli jen o par pater niz, treba vi vic nez ja.
Jen se chci zeptat jak jste pokrocili a zda mi v Uhri budeme mit sanci se pripojovat. Rozhodl jsem se zatim sehnat lidi a zkusit postavit jen lokala. Alespon zatim. Jinac nafotte to dokola i na Uhrineves please. Dik
AP ma nazev HM-MYNET.CZFREE.NET a ma IPcko 192.168.251.1, az se budem pripojovat do czfree a konecne se take dozvime jakej mame mit IP rozsah, tak se to bude potom menit....
PS: pro zajemce o pripojeni mala rada:
nedavejte si vyhledat IP podle DHCP, nejak to zatim nechce jet....
takze az se mi ozvete (nejlepe po ICQ) tak vam dam take IP adresu
A pro vocko: na tom propojeni se domluv s Minutusem, je nejbliz k tobe (zatim....jini bliz se neozivaji....)......ale ma dojem ze to bude potrebovat dost svitici anteny....jenom prece to je 1,6 km
Zdravin,
Gookin vlastne rekl uz vse podstatne. Jen bych chtel doplnit, ze se da pocitat i s odrazem signalu od panelaku. Ja jsem se pokusne pripojil (bojove podminky pocitace na balkonu a antena drzena v ruce...) bez prime viditelnosti. Rychlost nic moc (asi spatnym signalem). Dofam, ze se dostanu s antenou na strechu, jinak je u me asi zbytecne uvazovat, ze bych mohl posila signal dale do Uhrinevse.
AP v teto chvili nejede, takze jekakoliv snaha o pripojeni ci me "videt" ve zduchu je k nicemu.....
Po vymene hardwaru a nove instalaci linuxu (MDK 9.1) se nam nedari nainstalovat (zkompilovat) HostAP....dnes to snad za pomoci Jjwu vyresime (Ja a Raptik) vymenou jadra (2.4.22, dosavadni 2.4.21-13mdk)
Jinak conectivitu (jak Inet tak CZFree) budem s nejvetsi pravdepodobnoti chytat od DJDODO
Az pojede AP tak se ozvu.... - pojede stale v test rezimu... aby se vychytali sloni (mouchy se budou chytat az potom....), mezi tim ale budem (snad) zjistovat moznosti a realizaci pripojeni na Haje...planuje se vybudovat rychla linka (bud 54Mb/s nebo aspon 22Mb/s), anteny jsou uz ve vyrobe...