Od vcerejsiho vecera je opet v provozu server....
V patek se mi totiz povedla dost nemila vec... vymenoval jsem bednu (stara sla na prodej), kdyz jsem pripojoval teplotni cidla (v bedne je integrovan digitalni teplomer s tremi cidly...) povedlo se mi procesorovym cidlem nadzvednout napatrne chladic....no a ja si toho nevsiml.... jen jsem pozoroval jak roste teplota v rychlem sledu po strartu (20 - 25 - 30 - 34 - 40 - konec...) a schorel........ v nedeli jsem tedy postavil nahradni server zalozen na "vrabcim hnizde", v pondeli byl procesor ale zjistil jsem ze nejede deska..... (do si nedokazete predstavit jak jsem zuril...) nastesti jsem vcera zjistil ze nejede zdroj (teda on jede ale fakt divne...) (Jjwu: mel si castesne pravdu, ze nejede zdroj...) a deska musela byt resuscitovana vypujcenym duronem 950 (do te doby proste nechtela nabehnout.... nepomohl ani reset BIOSu....)
Takze ted uz zase bude vse behat..... snad...
PS: Chtel bych vyzvat pripojene lidi k nejakemu hromadnemu testu..... tzn. co nejvic pripojenych lidi a jako test by se mohla zkusit nejaka hra... ci prenos dat...
caf,momentalne pripravuji dalsi AP na Hajich.Soucastne AP CZFree.Net.Haje jsem prejmenoval a zkryl essid,takze na nej se nelze pripojit.Nove Ap bude cca.do 14 dnu
Takze lidi, kdo ma zajem bejt v domene hm-mynet.net (pozdeji se mozna prejmenuje) at mi pise na ICQ 140615806... mam tu rozbehanej DNS server na IP 192.168.251.2 (raptik-server) secundar je gookin na 192.168.251.1 (ap-hm-mynet)
staci mi znat, jaky chcete mit jneno v domene rozpis IP tady mam, no, ale projistotu posilejte i to IP...
dik za pozornost...
Krom toho ze se Raptik zaslouzil o fungovani vnitrni domeny.... (bude i vnejsi...), tak se snazi v Sambe rozjet PDC (Primary Domain Conntroler) abychom mohli chodit do ostatnich win skupin (ale jen ti co budou mit pristup, ktery prave bude zajistovat PDC), uz jsem i s Raptikem vyzkouseli jak jde hrat hra po wifi... (jede to skvele.... zatim...), ale zatim jsem jeli jen dva..., bude to chtit dalsi testy.... , krom toho SSH i FTP jedou zatim dobre
jo a jeste jedna vec....... chtel bych svolat dalsi sraz, na kterem by nemeli chybet Tomcat a djdodo a samohrejme vsichni mecholupaci, a petrovicti by meli prijit tez..., cilem je dohodnout se jak kam kdy jak rychle atd... se pripojime do czfree/inetu, info o tom kdo a kam bude moct, co nastavit, proste prava a tim padem i povinosti... ted jsou na serveru/AP tri lidi kteri maji rootovska prava... a samo ostatni useri, nebylo bu odveci rozdelit okruh pravomoci, kdo a co muze configurovat.. (nekdo to navrhnul ale uz nevim kdo..., tak se toho chytam)
Posledni dobou se mi ozyvaji novi zajemci a kupodivu maji skoro stejnou otazku....
Takze doporucuji:
1. Precist si forum (je pravda ze me to trvalo skoro 2 mesice - ale procetl jsem vsechno... krome jednotlivych vlaken o pripojeni (proc bych cetl o tom jak se snazi neco rozjet treba v Brne?? ))
2. Zjistit jestli je prima vyditelnost na moji antenu (Livornska 449 - predposledni budka smerem od Alberta), pokud ne, tak uz zalezi jen na stesti a odrazu...
3. Uvedomit si jestli se chci jen pripojit nebo byt dalsi AP (velmi vitano - jedno AP opravdu nebude stihat tolik lidi)
4. Dalsi je otazka investic - tzn. jestli chci byt jen klient, koupit wifinu (osobne doporucuji XI-626) nebo HW AP a prepnout ho do rezimu "Client"
- nebo pokud bych chtel byt AP, tak koupit wifinu a postavit SW AP - vyhoda: moznosti rozsireni o vice wifin a tim padem pripojeni na pater (100% se bude stavet - jeste ale neni..),
nevyhody: pribude jeden stale bezici pocitac a s tim spojene naroky na elektrinu a umet ovladat linux (i kdyz to neni zas tak velky problem)
; koupit HW AP - jednoduche nastaveni, mnohem mensi spotreba ale nemoznost rozsireni
pokud jste uz vsechny podminky splnili tak me kontaktovat
na ICQ: 174341254 - "Gookin", nebo na mail gookin(at)centrum.cz ale snazte se o to ICQ - je to lepsi...
Koukam ze se zatim nikdo neozval ohledne navrhu data na uskutecneni srazu..... tak co rikate na 27. nebo 28. listopad????
Sraz urcite ano, me vyhovujou oba dva dny ale spise kolem 20:00 drive nebudu mit cas...
Dale je jista moznost, ze tu budu mit AP, ted se snazim rozhybat jednani o tom, ze bude muj servr umisten ve strojovne vytahu pod strechou. A jestli se podari prosadit tohle tak uz nebude nic co by branilo AP (teda krome financi kterych nemam zrovna nazbyt... :( )
Ave HM-mynet
PS: omlovam se ti Gookine, uplne jsem zapomel na to ze jsem mel promyslet to nejlepsi datum na sraz...
Cus jsem sice z Uhri,ale rozhodne prijdu.... hodilo by se mi to vic v nedeli ...taky tak kolem 20. Jedna se mi o budovani site a to celkem co nejdriv.... dokud mam po vejplate
Vcera jsem si vypujcil od DOCa 24dBm antenu a o weekendu se pokusime (ja, jjwu a dalsi podle casu...) strilet na Haje a neco/nekoho chytit... pokud se to povede (o cemz snad neni pochyb... no ale co kdyby, ze?? ), tak se na strazu dohodnem o nakupu wifin a anten na link smer Haje a lide co jsou uz na me pripojeni budou mit konecne inet a ti co se teprve pripojuji si urcite pospisi.. 8)
Jinak to zatim vypada ze se pocet AP zvisi z jednoho na tri...
jedno vznikne v Rezlerove a druhe bud v Parmske nebo Janovske
na AP v Rezlerove nemam primou viditelnost a na druhe AP sice taky ne ale je tu dost dobrej odraz... o cemz svetsi kvalitni signal od Minutuse
V pondeli jsme s jjwu kupovali 2 54Mb SMC wifiny a udelame mezi sebou primy link (jjwu bude prave chytat Haje a preposilat to na me... a ja zase dal ostatnim)
jinak to vypada na jine datum pro sraz.... protoze plno lidi nema cas... 100% se muzou vynechat pondelky
Gratuluji k uspesnemu pripojeni ikdys jen kratkodobemu do CZF. Dovolali jsme se trochu jinam nezli jsme cekali Myslim, ze by mel byt sraz co nejdrive aby se vyresily dilci poroblemy a mohlo se jet na ostro co nejdrive...
Me se moc ta sobota nehodi, ale snad to stihnu kdys bude PO 20:00 drive asi ne...spise by se mi hodila Nedele vecer, ale pokusim se prispusobit vecine...