xchaos
Samozvany gubernator
Team Member: MOD |
Business + tech plan pro SimoNet |
Příspěvek č. 300 |
Ehm, zkusím zde nastínit, co bych dělal já, kdybych byl technickým ředitelem SimNetu:
- zjistil bych si, na jakých kanálech a polarizacích je už ISM pásmo v Radotíně zarušené.
- zjistil bych, že jde hlavně o horizontální polarizaci na skoro všech kanálech, protože koneckonců v té síti je použité Deuovsko-Skeptikovské know-how (ještě řekněte, že nejedete přes AVH08 ! a právě všesměry jsou nejsnáze zarušitelné, mimochodem...)
- obsadil bych nejvyšší dům ve městě (to je myslím splněno)
- zajistil bych si na něj možnost umístit aspoň 4 různé routery (to nevím, jestli tam mají tolik místa...)
- postupně bych na každého svého významného komerčního klienta přidával jeden sektor ASU14 ve VERTIKÁLNÍ POLARIZACI, s dodržením vyzářeného výkonu, s nenápadným essid... postupně by takových antén mohlo být na střeše až 12, s celkovou propustností (při vhodné volbě kanálů ve všech směrech) až asi 24-36 Mbps.
- méně významné klienty bych připojil na existující sektory
- kromě nejvzdálenějších klientů by nikdo nepotřeboval 24 dB síta, protože 14 dB místo nějakých 8mi nebo 10ti, nebo co tam je teď, takže větší náklady na stavbu buňky by se mi vrátily úsporami u klientů; ti by přesto platili za instalaci tržní cenu pokrývající plně náklady, protože jsou to koneckonců zákazníci, kteří si platí za garantovanou službu, a ne za to jak velkou anténu dostanou na střechu.
- tohle všechno bych dělal hezky potichu jako komerční provider, individuálně bych oslovoval firmy, apod. - a pak bych třeba někde za okno dal HW AP bez antény, s DHCP a s essid CZFree.Net, a začal dělat hrozný humbuk, že jsem taky CZFree, že se chci propeerovat, zanesl svoje AP do mapy, apod.
Bohužel - zdá se, že SimNet na to šel úplně ze špatného konce....
Naposledy upravil xchaos 22.02.2004 v 15:13
|