Chceme na router použít asi pc cca 400-500MHz a na něm Mikrotik který bude vše routovat a omezovat rychlost ...
Myslel jsem, že bych použil WRAP a 2x miniPCI kartu jako další přístupové body(1x lan na switch, první wifi na hlavní bod a druhá wifi na další bod). Vše bych nejraději chtěl na 802.11a(h) tak aby byla co největší propustnost páteře.
Jaká bude propustnostpřes WRAP s touto konfigurací??
Nebo bude lepší použít 2xWRAP + switch???
Jaký je rozdíl v kartách s chipsetem Atheros 5212 / Atheros 5004X
Bude schopný procesor P2-400/celeron 500MHz routovat, shapovat a QoSovat .... 2xlan(rj45) a 4x miniPCI přes redukci(na 802.11a(h)
nebo raději použít AMD / Intel p3 na 1GHz????
jaká ramka?? Stačí 512Mb??
Předem díky za odpověď
Čau chcem použít na páteřní spoje WRAP nejlépe na 5,4/5,8GHz prípadně i jako AP na 2,4GHz a chci se zeptat jaké máte zkušenosti s OS jaký je nejlépe použít a který je nejsabilnější. Jaká je propustnost WRAPu když do něj dám 1xlan a 2x minipci karty-1x páteřní spoj a 1xap(případně druhý páteřní spoj)?? Nejde mi ani tak o routování a omezování rychlosti, na to tu bude hlavní router, ale o to aby to chodilo a aby se mohli připojit další uživatelé.
Dík za odpověď
1.Dik za key k Mikrotiku,trebas na neco bude?
2.Ten obrazek nemohl byt vetsi?Byt na modemu tak asi chcipnu
3.Spolehlivost WRAPu se ukaze spise v zime ci parnem lete,ale snad to bude OK.
Čau dá se u těchto systémů regulovat výstupní výkon abych nepřekračoval limity ČTU??? Chci použít karty Atheros 5004.
Máte někdo zkušenosti s Mikotikem?? Hlavně se mi jedná zda zvládne u Atherose regulaci výkonu a práce na 5.4-8GHz?
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli už má někdo reálné testy ohledně výkonů WRAP. Jedná se mi o možnost nasazení do páteře jako 2xbackbone s Atheros a 1xdo ethernetu na switch. Zvládne tato platforma routování na páteři s cca 10Mbit? Stačí routing QoS na páteřích zatím nepotřebuji. Nebo je lepší použít WRAP jako bridge? Jde o to, ze cena je pak vyrazne vyssi, pokud by se na kazdy spoj musel pouzivat samostatny WRAP.
OK, takze pokud budu po WRAPu chtit pouze rezim 2xAP + ethernet ( verze 1xeth + 2xminiPCI ) a routování mezi rozhranímy, tak nebude problém? Jedná se o statický routing.