jo to je sice hezké, ale mě je jaksi shapování az u klienta víceméně k .......stačí když mi řekneš jestli funguje to shapování klientů mezi sebou a mezi klientem(napojenym přes bezdrát u w630) a serverem (kterej je na to taky připojenej- přes eth.), star-os znam bohužel v nové verzi neumí regulovat výkon u 626tek a tudíž je pro mě jaksi nepoužitelný......a 3 atherosy kvůli tomu kupovat se mi nechce..... navíc tohle ap bude na dost špatně přístupnym místě takže bych tam nerad dával pcčko :( dík za rady
tak prvni zkušenosti nic moc:
V režimu klent když vyberu AP s SSID CZfree.Net.Hajek, tak to za nazev lupne ještě jeden znak (nejakej nesmysl) a nepřipojí se, o jeden znak míň a je to ok, až na to, že ručně tam lze zapsat zase jen o pár písmen míň
Občas se mi stalo, že www správa šla šíleně pomalu, ale zdá se, že teď už je to ok.
když mám AP a vedle něj Alfu signál ukazuje 70-88% ale citlivé se mi to zdá dost.
Tyto routry mame v plnem provozu na siti v rezimu AP od cervence 04. Je zajimave ze kazdy kus se chova uplne jinak ( obcas vytuhne wifi cast ). Take jsme nasli par problemu ve fw, ktere jsou opraveny ve verzi 1.32, ale nasli se tam zase jine. Novou verzi 1.42 jeste nemam vyzkousenu a tak doufam, ze tam budou vsechny chyby opraveny.
me by zajimalo kde se daj sosat nový fw...., skoda jsen ze to neukazuje silu signalu, ale kvalitu, ale i tak je to lepsi nez dratem do oka, zatim se mi to nehrizlo, ale obcas dochazi k zahadnemu zpomaleni web rozhrani, pri ktrem nepomuze ani reset. Jedine co pomuze, zazalohovat konfiguraci a pak ji zas obnovit. Nastesti se to nestava moc casto. QoS funguje dobre....