Ja mam takovy pocit,ze dokazat nekomu,ze se skutecne pripojil u soudu bude komplikovany.Ja proste budu tvrdit,ze jsem se do zadny CZfree nepripojil, ze jsem se jen pripojil tamdle ke kamaradovi a ze von je na CZfree vubec netusim..... to by se jedine musela podepisovat nejaka zbesila smlouva a to se nelibi.
Lidi, o co vam vlastne s tim obcanskym sdruzenim vlastne jde? Proc je potreba? Chapu,ze to bude dobry,az budem zadat MFF UK o nejakou vyzkumnou GW,ale jinak o co jde? Co je na tom nelegalniho,ze se ja spojim s Pepou,pepa s Karlem a tak dal? Kdyz nas nekdo nastve,tak ho proste odpojime a ma po ptakach
tak s tim netem by to zas takovy problem nebyl. Nekdo,treba Deu by si poridil linku treba za 5000kc mesicne a zjistil by,kolik lidi by "zavazne" internet chtelo. Na jednoho treba 500kc. Kdyz by nekdo nezaplatil,Deu by ho odstrihl a pohrozil,ze pokud nezaplati ani priste,odstrihne ho treba na rok.Ostatnim by mezitim zvednul poplatek. Otazka je,zda se mu do toho bude chtit. Fakt je,ze pokud budem organizace a skutecne dostanem od PASNETu nejakou linku zdarma,tak to bude bomba. To by proste bylo super,kdybchom meli vsichni treba 1Mbps zdarma a kdo by chtel,tak by si priplatil za dalsi rychlost.Otazka je,co povazuje PASNET za komercni sluzbu.Jestli proste bude nekdo doma "pracovat" na netu pro nejakou firmu,tak se to asi tezko pozna,takze by se na to jen tak neprislo.Nejlepsi bude zeptat se na to primo v PASNETu,co si o tom mysli a jestli je sance dostat tu linku.
Nesnaz se spekulovat, co je a co neni komercni cinnost - dokud si jen prohlizis stranky, tak je to OK. Ale kdyz se ti na webu objevi komercni nabidka, reklamni banner apod., pak si koledujes o strasny maler - pokutu jak hrom (zadnych PAR tisic jako u UPC ), ale s tebou se muze svezt cely CZF jako nespolehliva orgranizace ...
Proste vse komercni musi jit pres jinou gateway, o tom nema smysl diskutovat. Musim rict, ze veskere snahy o pokoutne obchazeni libovule a laskavosti druhych (jakou poskytnuti konektivity je) mne silne stve. Proste jsou-li nejaka pravidla, tak at se tvrde dodrzuji - CZF nema byt siti parazitu a podvodniku!!! :(
2foxtrot: Tak to jo. Ja to vubec nemyslel tak,ze chci nekoho podvadet.Ja spise myslel,ze i brouzdani nektrych stranek a tahani nekterych dat se da povazovat za komercni,ale tezko zjistitelne a rozlisitelne.S komercnim webem (na CZfree) to je samozrejmne jasny,tak je to poznat hned.Spis mi slo o tu hranici,co je a co uz neni komercni.Asi jsem vzbudil spatny dojem,ze chci nekodo podvadet.Tak to neni.
Zajimalo by me,jak PASNET nebo CESNET pozna,kdo dela vyzkum a kdo ne.to bude delat prohlidky pocitacu?Fakt si to neumim predstavit... Asi to fakt bude chtit zajit si s nekym z tech solecnosti popovidat.
25.06.2002 v 16:29
Yokotashi
Newbie
komentare k casti [Rozdily Y0.0.1 oproti ZOK1 + jk komentare]
kdyz nekdo bude chtit, tak se propojim. Momentalne nemam penize na mikrovlnu ani cas na stavbu optiky, dlouhodobe planuji 100Mbit defocusovanym laserovym svazkem.