Posli mi prosim prez deua, nebo na qn@seznam.cz mail, nebo telefon, at se muzeme dohodnout na spojeni. Nechci tu uvadet svuj telefon ani privatniho maila ... nemam rad spam.
Vypada to, ze bych casem mohl dale pripojovat jednoho cloveka v Mochovsky a jednoho s vlastni linkou na inet (prezdivku jsem zapomel)
dost velky utlum.
Chtelo by to PC umistit trochu bliz te antene.
Neexistuji uz ovladace do Linuxu pro ty USB verze karet ?
USB kabel by tak dlouhy snad byt mohl.
Nebo jak jinak resit takovou situaci ?
Ty USB klienti jedou i pod linuxem - jen je treba spravne vybrat. Orinoco/avaya zrovna nejede, ale linksysy a obecne prism a nektere atmel chipsety jdou bez problemu.
Tak na strese uz je antena (parabola do centra) :-) (asi 10dni), ale pak byla dovolena atd., tak ted se to zase rozjizdi. Zatim nemuzu na router nainstalovat linux - furt to pada -- aaaaaaaaaa uz me to neba (stroj je OK Win + jina distribuce chodi OK). No to je jedno -- nejak to vyresim, jenom sem si musel pozstezovat.
Tak jsem dnes dodelal elektriku pro PC, vcera bednu pro PC (pekna makacka s flexou vrtačkou apod.), ale vypada to precizne a profi :-). Dale jsem opet zkousel spojeni ke standovi, s uz montlou antenou, bohuzel spojeni je stabilni a funkcni, ale nepouzetelne, proste strasne pomale. Pres tyden zkusime parabolu i u Standy.
P.S: Neni nekdo z VAS mezi mnou a Standou - t.j. nekde v libni ci holesovicich s viditelnosti Ujezd - Vysocanska --- pro retranslaci ?????????????