Žádám o změnu všech nodů Cybernet/* na bílé. Dále zrušení nesmyslného nodu CYBERNET-CLOCK který jsem tam nepřidal a je na blbém místě.
Taky by možná stálo za to zavést nějakou barvu pro node, který nemá mikrovlnný AP, ale je připojený do páteřní sítě, má konektivitu a přijímá další zájemce o připojení montáží dalšího optického pojítka na konzoli, případně, jedná-li se o řadový rodinný domek nebo panelák, metalickou cestou (typicky TP nebo BNC koaxiál). Takových bodů tu například v Cybernetu máme hodně (Cybernet/jfch, Cybernet/djinn, Cybernet/shunka, Cybernet/shotek, Cybernet/ghost pouze metalicky apod.)
Případně by se měla u nodu v databázi zavést kolonka Akceptovaná mechanika. V případě mikrovln by bylo řečeno, kam (na střechu, balkón, okno) je možno montovat jakou (všesměrovka, dort, parabola drátěná, plechová) anténu. V případě technologie Ronja kolik slotů je volných na stávající konzoli nebo jaká je možná montáž pokud by to bylo první zařízení (komín, zeď, zábradlí) standardní konzolí nebo zda je nutna specializovaná na míru. V případě koaxu/TP, zda se přijímá přípojení kabelem kvůli sí?ovkám a jaký druh kabelu se akceptuje, případně jakou cestou (chodba, střecha, sklep, zakopáním do hlíny).
A proč žlutý? To není žádný testing tam to prostě už 3/4 roku jede natvrdo připojený do Internetu. Na titulní stránce czfree se píše že bíly jsou přípojný body co k jejich připojení je potřeba kontaktovat a zelený co je možno se připojit rovnou.
Já nemám vybavení na testování dostupnosti mikrovln a na Ronje se žádný ESSID nastavit nedá (tam se nedá nastavit vůbec nic, je to plug-and-play). Takže těžko nastavim někde nějaký czfree. A těžko dostanu práva mappera když nesplňuji ani jednu z těchto byrokratických podmínek.
Jak by se klasifikoval node, který by měl na střeše Ronju, která by svítila řekněme na blízkou lavičku nebo na nějaké pěkné místo v lese, kde by se člověk mohl rozvalit s notebookem a mrňavou Ronjou na trojnožce a ject 10Mbps full duplex se zaručenou spolehlivostí a bezpečností?
Nebo ještě divočejší node. Strom nebo sloup který by měl nahoře napevnou přidělanou Ronju a dole AUI kabel který by člověk strčil do PCMCIA AUI sí?ovky a jel by plug-and-play? To by mohlo bejt třeba kilometr od civilizace někde na hezkém místě a člověk by měl kvalitní konektivitu i tam ;-) Elektrika by se brala pochopitelně z notebooka. Jak by se klasifikoval takový node?
Už to tu bylo několikrát naznačeno. Jsem pro uvádění nějakého přesně definovaného SSID a pro uvádění name (tak, aby to bylo vidět například v netstumbleru), nebo? to významně pomáhá při měření a orientaci v nepřehledných MAC adresách.
Bohužel, mnoho z vás svému zařízení přidělí CZFree.NET, což je v pořádku, ale proč tam nemáte name, jak vás máme všechny od sebe rozlišit, když tam máte ten samý název, jak identifikovat? Podle MAC adresy? Není to tak trochu nepohodlné a nerychlé?
Jsem pro zavedení, když to tak laicky řeknu "SSID sítě" s takovýmto formátem "CZFree.Net.XXX", po celé Praze jak o tom tu mluví xchaos, kde XXX je např. K2, tedy root má CZFree.NET.K2 a tím je jasně dáno vše potřebné při orientaci na střeše domů s notebookem v promrznutých rukách.
Až budu mít zařízení tak můj node bude vypadat takto: CZFree.NET.TocNet28 a náš společný server naší partičky lidí by mohl být např. CZFree.NET.Bonton a Deu by mohl mít CZFree.NET.Deu či CZFree.NET.node #1, atd.
Nemyslite, ze je jedno, jaky nazev node ma? Dulezite je, ze jsem v mape a ochotny pripojovat jine lidi...O nazvu to preci neni - kazdy me najde na mape a pripojim ho. O tom je preci czfree
Mne by zajimalo, jak dobre funguje to, cemu rikate "name".
Ja kdyz nastavim iwconfig wlan0 nick "NICK" (mam XI-325 a hostap), tak to teda NetStumblerem, ani nicim jinym ve sloupci Name nevidim.
Treba od nas z Nusli jsem chytil essid CZFree.Net a vubec nevim, kdo to je ...
U parametru bodu v mape by mela byt MAC adresa(y). Nemusela by se ani zobrazovat, stacil by vyhledavaci formular, kde by se MAC adresa zadala.
To jsme tři (oto, element, Stay d) a další a další lidi. Takže můj názor ted je, že to ciomol jedno není ! Prostě to, co jsem řekl je, že pokud si tam dáme všichni hromadně CZFree.NET a nemáme tam name pak není přesně jasné na koho jsem napíchnutý, tak jak to výše oto a element popsali. Pokud si reagoval na to zdali všichni mají mít nebo nemají mít CZFree.NET jako SSID, tak to si mě pozorně nečetl nebo nepochopil, o tom jsem moc nemluvil.