Tak teď jsem to zkoušel a pravdu (nebo tak mi to aspoň funguje) má sten@stensoft . Na víše uvedené konfiguraci. Když dám tedy klonování MAC, tak mi to potom přidělí IP na PC, které je za AP klientem. Ještě upřesnění konfigurace: PC <-kabel-> AP (XL-WAP1963-54G) jako klient s klonováním MAC <-WiFi-> AP (WDAP-1001) <-kabel-> DHCP router
Tak to nemám. Mám tady jen jedno PC. Jedině bych to mohl vyzkoušet až za 14 dní. Tento víkend nebudu doma. Tak jestli chcete, já to vyzkouším a dám to sem až budu moct.
taky testovano : wrt311+312+gwp206,207,106, ovis 1120+5460, dlink 900ap, planet wap4033 apod...+ i ovis wl5000 a airca8 prupusti dhcp, mame na dhcp serverech pusteno "always broadcast" a "authoritative", zatim nebyl problem, mozna zkusit prepnout APcka do modu wireless IPS (nat router) a pustit na nich vlastni dhcp (i treba za cenu nahrani custom FW do tich zarizeni....jen napad
zařízení musí mít vlastnost DHCP RELAY. Ze zkušenosti vím že to pracuje spolehlivě na Ovislink 5460, Wline 300, WRT311(možná spatnej kus, jen někdy, hned z první serie ), WRT312 bez problému.