Zkratka, pokud nechces 2. router prodavat a chces ho pouzit, tak na nem vypnes DHCP. Zapojis jeden port ze 4 do prniho routeru (nesmi to byt ale u druhyho routeru WAN), a do zbyvajicich neWAN portu zapojis dalsi 3 PC a vse pojede bez problemu. Sand jen IP musis met jedinecny pak. Tak treba prvnimu das (byva to vetsinou default) 192.168.1.1 a druhymu 192.168.1.2, DHCP nechas pridelovat od 192.168.1.3-100 a mas to. Pak od 192.168.1.101 muzes pridelovat pevny IP.
No nevim mne momentalne konfig RB trva tak 5 az 10 minut naprosto v pohode, kdyz vis kam sahnout neni problem mimochodem s SSH je to jeste lepsi (imho mit priprvenou konfiguraci v souboru a pak jen pustit skript kterej pres ssh zmeni ipcka jak potrbujes ).
Kzdopadne mne jsem na siti par mesicu asi 4 SMCcka ruzny typy vcetne 7004VBR a uz nikdy vic. Co mesic jsem to "lital" restartovat pac to neustalo torrenty a podbne. Vysvetluj lidem ze jim to nefunguje kvuli debilnimu hw a ne kvuli infrastrukture.
Fakt jsme rad ze jsme se jich zbavil a postupne nahradil RB nebo starejma P1 a P2. Ted naprosta spokojenost nikam nemusim.
Jen postreh vsimni si ze tohle nema ani WD, takze se to neumi ani samorestartovat.
Moje posledni rada zni:
Prodej to, kup si treba RB 450 s MKL4 a nejakej 8 portovej switch a neco se skutecene nauc o routech. Nehlede na to ze budes treba v budoucnu priprvenej na IPv6. "To je podobny jako kdyz si nekdo v roce 2000 koupil APcko od Orinoca a doted mu bezi (nesrovnavat RB a Orinoco to je naprosto jina liga)."
ten druhej router sem dal do skrine ale poridil sem si notas co ma wificko a wifi switch asi neni ne???? a ted sem si vzpomel ze mamti chce taky byt na netu a ma na notasu wifi takze jestli neni nejakej switch co nema wifi tak stejne budu muset zapojit jiny router
nehadejte se chlapi ...co je lepší? RB433AH je dobra volba pro sitare jde tim protlačit 80Mbit HD na bezdratu a je to maličký....dobrý hodit někam poe za anteny na střechu.
K tobě: v tvem pripade to udelej co nejednodušší tzn:jak ti radí ostatní RB je na toto zbytečná-investice a zbytečná práce pokud sítím nepaněmaješ.... radeji si kup 2 apčka(jedno pro pokrytí bytu mamce a druhé jako přívod internetu) apečka opravdu stoji kolem 500-600kus a zapoj je za sebe ...nastavení je u apeček velice jednoduche...vetšina apček tě provede nastavovacím wizardem pro bfu.
chlapi tak sem to zapojil stylem ze sem ten kabel z 1,routeru nacpal do lan na druhym routeru a jedou dalsi pc pres lan takze wan zdirka je prazdna a internet jede na 6 pc + ip telefon takze tohle je vyreseno ale mohl by mi nekdo poradit nejaky wifi router budu ho vyuzivat pouze pro wifi net