kabely jsem změřil. jsou dobrý.
a perlička. když jsem předevčírem přenesl svůj komp k sousedům, tak odmítl naběhnout. a jakmile jsem ho dones domů, tak naběhl jako by nic.
sí?ovku má taky dobrou. nějakýho edimaxe za 300,-. 10/100. ještě ji zkusím dát k sobě do počítače.
to asi určitě jsou na jiný fázi. ale ten měřák, kterej měří pořadí fází nemám :-)))
ale v tom bych chybu nehledal.
ten byt v přízemí jsem zprovoznil tím, že jsem zahodil zásuvku a dal tam spojku.
Me se stalo, ze v jedne hodne dlouhe kancelari jsem mel az na uplnem konci stul. Pripojoval jsem si tam Dell notebook k siti (interni mini PCI 3COM sitovka s modemem). V pohode!
Jednou jsem pro zakaznika pripravoval HP notebook a behalo to nejak divne. Tak jsem to zkoumal, preinstalovaval jsem drivery, daval tam ethernet kabel ze stolniho pocitace a nic... Az me napadlo prejit o nekolik desitek metru bliz k serveru a pripojit se k uplne jine zasuvce... Tam to behalo jak po masle!
RESULT: Rekl bych, ze muze dost zalezet na kvalite sitove karty,predevsim u rozvodu na delsi vzdalenosti! (A vic nez 105 metru to v tomto pripade fakt nebylo!!)
este jednou se te ptam jak zjistujes ze ti funguje/nefunguje ?
nexes vzit ten HW k sobe domu , vzit druhej komp , pripojit nejdriv ke switchi oba kompy a pak k tomu pripojit ten uplink switch a pak ten druhej komp k tomu druhymu switchi ? pokud mas stejnou branu a adresu treba o jeden vyssi musi ti to chodit. pingni a uvidis. taky ti to muze delat to, ze se ti sitovka mydli krz IRQ s nejk jinym HW a na switchi to muze vypadat normalne , ale vubec to nemusi fachat. (mel sem jeden spatnej kousek kerej sice svitil ale vubec nesel :( )
taky sme pripojovali k nasemu 3com superstack njk dualspeed office connect , kerej mel fachat pri zapnutym uplinku, ale podarilo se nam to az co sme ten uplnik vypnuli