plysak me nejen chytil, ale po vymene pidiantenky dodavane s XI626 za CD antenu vlastni vyroby se nam podarilo i slusne spojit. je to prekvapive, ale mame na sebe primou viditelnost.
jsem taky pro jednotne ESSID na vsech spojich mimo backbone, jakmile bude karta pripojena k normalni antene, dostane essid CZFree.Net.
zda se, ze vsichni, kteri uz neco provozuji, jsou pro jednotne Essid aspon na verejnych AP s DHCP, protoze chapou, jaka je to zasadni vyhoda, zatimco ti, kteri teprve experimentuji, ladi a lovi v eteru samozrejme chteji Essid podle nodename, protoze to je pro ne pohodlnejsi ;-)
myslim, ze bysme do budoucna mohli uvazovat o zrizeni zalozniho spoje/posileni vnitrni infrastruktury pres takto idealne umisteny node.
ja bohuzel planuji vysilat na druhou stranu, nez je plysak, takze by si to vyzadalo dalsi investice, ale bylo by to super. jak to pripadne vyresit po routovaci strance nevim, ze by costd?
costd mam za ukol naprogramovat ja, a vzhledem k tomu, ze uz v Brevnove jede OSPF, tak to mam i na cem testovat. Ano, jsem pro co nejvic zaloznich spoju,
spoj plysak-lunix by asi pro me byl vic cool, nez spoj plysak-jh, protoze v Suchodole je treba urcita sance, ze by se nekdo rozhodl pro moji internetovou GW - misto Smichova ;-)))
problem je u klientu, kdyz jsou vedle sebe dve AP co maji stejne essid (nebo maji v miste prijmu koienta porovnatelny signal) tak se ten klient chyta jednou sem,mpak tam, a pritom chce byt nekde natvrdo. Tohle je problem s jednotnym essid.