zmena aplikovana, u me jeste ani ta predchozi nedospela k vymrznuti hostAP. uz mam slusny uptime, to by se driv stat nemohlo up 2 days, 19:57.
na routeru, kde mi bezi karta jen v rezimu AP mam uz up 24 days, 19:03
diky!
vůbec nikdo z nás, jak to tu čteme, neví proč ty stroje tuhnou. Prostě to zatím nevíme. A tak vás prosím, věnujte svůj čas zjištění, co se vlastně děje a debaty o tom, co bude až na to přijdem, nechte být.
Zdarvim,
jak to tak procitam, tak mi prijde, ze se (pri vsi ucte) se tu trochu srovnavaji hrusky a jablka - jak z poledu SW (co router to jina verze jadra, net-tools a pod.) tak i HW (vlastni zelezo, firmware wifi-karty, vyrobce wifi).
Mozna by melo smysl nejdrive nejakou skupinu stroju sjednotit na stejny stav SW, napr. vse zkompilovat s CFLAGS="-m386" CXXFLAGS="-m386" (nebo jak se deklaruje kompilace pro ciste 386tky).
Nacpat stejny firmware na karty a pak mi prijde, ze se da porovnovat, proc to kde pada...
zatim se mi to keca, jelikoz jsem ve vystavbe, ale prijde mi, ze by to trochu chtelo omezit pocet stupnu volnosti, aby se to dalo vychytat.
trochu OT, ale tyka se to tech resetatoru - v jadre je podpora pro WatchDog karty (Character Devices / Watchdog Cards) a nektere z techto svabu jsou uz davany primo na desky (nektere kousky s i810, i815 amd766, amd768 chipsety)... je tam i sw-verze, ale pokud "zpanikari" jadro tak s tim uz nehne...
V podstate to funguje tak, ze pokud se (po aktivaci) neprovede kazdou minutu zapis kamsi do /dev/ tak usoudi, ze system vytuhl a provede reset ... mene zrucnym hw-kutilum s novejsimi mb (treba me) by se tohle mohlo hodit. Nevyhodnou je, ze to je jen na novejsich mb...
ted trochu konstruktivnejsi prispevek,
pokud hledame duvody padani, tak se nelze spolehat pouze na syslog (/var/log/ soubory) a myslim, ze by melo smysl zacit pravidelne (a rozumne casto) delat vlastni logy podezrivanych polozek (tx power, sila signalu, link quality), aby se dalo vysledovat za jakych podinek je vyvolavan reset karty, prip. kdy je pro system fatalni.
myslenka, ze pokud jsou resety a nasledne pady zpusobene problemy se signalem, tak by se to melo dat resit zmenou anteny mi prijde rozumna, ackoliv cilem je donutit karty, aby neshazovali router, bez ohledu na stav signalu (jestli to teda jako chapu spravne).
Ovsem to neresi, proc vlastne ovladac opakovane resetuje kartu, kdyz jsou problemy se signalem. Mozna ma pocit, ze je problem s kartou a chce ji nahodit (treba nekdy karta proste blbne - ostatne proc se delaji updaty firmware??), nebo vi neco co my ne... proste dokud nebudeme mit logy stavy karty, tak myslim, ze budeme jeste dlouho tapat (ten reset tam musi mit nejaky smysl - aspon nekdy).
Sesadil jsem karty zase do jednoho počítače a to do P200. Má už nové ip 10.33.0.2 (začal jsem přecházet na prosecká ip)
Od okamžiku kdy jsem začal používat "200. reset" mi žádný stroj nevytuhnul. Ta samá změna je ještě u kozla na routeru a jeho uptime je od té doby taky utěšeně rostoucí. Celkem mám (měl jsem) pod kontrolou tři stroje na kterých to zkouším.
2 all: jak vám to jede? Tuším že to tu zkouší ještě minimálně lunix. Někdo další?