Ehm,že se tak ptám ten použitý chipset není náhodou stejný jako u SP906B PCI od Micronetu(ATCOMP cena od cca 1500+DPH)?
Ví někdo včem se tyhle dvě karty liší?
Jen tak namátkou co to udělá na všesměrovce cca 1.2m dlouhé 12dB(údajně výrobce PATRICIA,ale vůbec ho neznám),podotýkám jsme na vesnici a kromě mob. operátorů tu sotvaco bude(cili CTU me netrapi).
Dál bych to možná zkusil na spoj vesnice-městečko cca 7-8km se směrovkama 19-24dB,vím jsem asi killer,ale když odhlédnu od norem,mělo by to fakat na těch 11Mb,ne?(samo přímá viditelnost)
A kam se dostane signál té všesměrovky to je taky záhada,snad aspoň do 1.5-2km bude slušný link na přímou viditelnost.
Jestli někdo tu kartu zkusil nech? laskavě poreferuje(linux,stabilita,citlivost proti ZC626ce atd.)Díky,
Ahoj,
já do toho moc nevidim, ale jen bych rád věděl, proč chcete u karty u ktreré nejde štelovat výkon a je od výrobce naštelován na max. seřizovat výkon? Přece pokud to není možné a na kartu bylo vydáno úprohlášení o shodě, tak to koupim zapnu a neřešim jestli vyzařuju 100mw nebo 1kw. Jakmile na vás někdo příjde, předložíte přeci prohlášení o shodě(tzn prohlášení že výrobek splňuje normy) a jste v pohodě, protože vy jste stim nic udělat nemohli-proto já osobně až si pro to pujdu budu požadovat aby to bylo nastaveno na co největší výkon. Dokonce bych řekl že pro lidi kteří se stim nechtějí dlouho votravovat to je naprosto sqvelej kauf, protoze nemusi chodit s merakem a koukat kolik vyzaruji na sve regulovatelne karte.
Proto by spis bylo lepsi kdyz by uz nekdo nahodou tu kartu mel, aby zverejnil jestli je stejna jako XI-626 nebo ma horsi prijem ci co ja vim.
Doufam že mě tu někdo za můj názor nesežere, no ale život je holt zlej...
Tu kartu znam, je to ta sama jako DWL520 od DLink a jeji citlivost je fakt mizerna, chteli jsme ji pouzit a pak jsme ji museli vyhodit, pac na 300 m prime viditelnosti a 12 db antenu nic nechytla. Po zamene za jiny typ to behalo v pohode. Ovladace pro winxp jsou pekne zfusovane.
Mam tu na stole to samy (hardwarove.. a vypada to na peknej shit.. Nevim kolik to smazi ven.. jeste jsem to nemeril.. ale citlivost na venkovni signal stoji pekne za hovno.. Zkusim to jeste 5/8 prutem ale zatim jsem si ani neskrtl:(( Mam moznost to sehnat asi za 1800,- ale ta qualitka vypada zle..
Tak asi takhle: ma nestabilni ovladace, od ovladacu nejsou zdrojaky, ma mizernou citlivost, nejde regulovat vykon, nejde pouzit v modu master (ap). Za tu cenu je trochu draha. Pri precteni tech specifikaci na i4 jsem se docetl napajeci napeti 3.3v, coz odpovida PCI verze 2.2. Pokud kazdy zacne pouzivat tuto kartu, tak "nic" nechytI, a lidi, co pouzivaj normalni karty se pujdou klouzat kvuli ruseni.
Utlumove cleny jsou polozky za nekolik tisic.
ADD prohlaseni o shode: nojo, jenze tady jde o to, ze nesmis prekrocit povoleny vysilaci vykon, a to ze je to homologovany, ti nezaruci to, ze ho neprekrocis, to je odvisly od pouzity anteny, od utlumu jednotlivejch clenu na kabelu, atd.........
Ja osobne bych koupi karty rozhodne nedoporucoval. Dejte o par set vice za alphawave do PCI2.2, anebo za prakticky stejnou (obe maj prism2.5 jak jinak nez v referencnim zapojeni) ZcomaX XI 626.
ODdelit RX TX neni problem.. Je to tam docela zrejmy.. ale spis uvazuju, ze to stineni dodelam protoze co se tyce citlivosti na signal, tak ho snad lip citim na spicce jazyku nez tahle mrcha..
chlapi, mel jsem moznost mit hodne podobnou kartu na test a musim souhlasit, ze skutecne tohle je shunt. Citlivost 0, padavost 100%.
Navic 100% souhlas s cijomlem, - office use only.