dneska jsem prave uspesne otestoval spojeni dvou AP ala bridge a jelo to cca 1500kb/s az 2500kb/s to se mi zda slusny pac nynejsi stav zvlada max 500kb/s a tohle je minimalne x nasobek maxima
Cau Miro, gratuluju! Nepletes prosim kb/s (bity) a kB/s (bajty)?! Rekl bych, ze nynejsi stav zvlada 500kB/s uzivatelskych dat pri 11Mb/s na fyzicke vrstve wi-fi......
Ja jenom tak postuchuju, aby rec nestala. A taky ze od vcerejsi noci pozoruju, ze se nam ta cast Prahy, kde visim na CZFree, zase pekne rozbehla! Tak drzim pesti, at to do Rican beha zase co nejdriv aspon taky tak jako tady!
2Smile: Uvidime jak to pejede s tema 54mbit. Rychlejsi to asi bude ale buh vi jak je to s 802.11g na 18km sem na to zvedavej. Ale spis mi prijde lepsi najit a odstranit pricinu. Pokud bude problem pretrvavat byl bych pro vyzkouseni omezeni celkovy kapacity linky na 80-90% (z 500 na 450 kB/s treba). Potom by to mohlo bejt OK ?
Dalsi vec. Dneska sem si poslal par SMS s Frkem. Chtel na alfu uz tento vikend ale jelikoz mame krasne jarni pocasi tak z toho seslo. Jakmile bude pekny pocasi tak by se tam mel jit podivat (do konce tejdna/pristi tejden). To me privadi k tomu jak spojit komenak s alfou? Skusit harakiri s virtualnim kanalem? dat na kazdou stranu o antenu vic? nebo dat treba ke me dalsi antenu smerem alfa ?
ad Mnichovice: Jak uz ti Stando papalas asi rek tak cervena a svetle ?modra? Jsou malo realne (zvlaste to co si popisoval v PMku posledni mili k tobe lesem s routrem na stromu - to se mi strasne libilo ) Zbyle trasy se pokusim co nejdriv proverit a podumam
jo to si mi rikal, ale to porad neresi par mojich kamosu ktery bydlej za cernokosteleckou zejo, a todle je nejjednodusi reseni. Navic Frk ma router hotovej a sektorovku 180tku koupenou uz od minulyho roku
takze prinasim prvni vysledky .. asi ste si vsichni vsimli ze inet omc nejede a to je tim ze ten 54mbit . to moc nezvlada :((pro mistni pouziti . bych rekl ze je ok ale na takoveuhle vzdalenost to bohuzel nevyslo
je tam totiz spousta veci ktera nejde ledovat jako aktualni rychlost, signal a tak coz me mrzi :(( takze pravdepodobne behem dneska tam zas hodim ty puvodni 626tky :(((( a budu premejslet nad jinym resenim
a zadruhe co se tyce softu tak ten vypada sqele a myslim ze se osvedci a nebude padat.. )
soft- myslis ty wlnag(nebojak se to pise) ovladace?
Co s tim? Myslis jako zvysit propustnost z 400kB vejs nebo stabilitu ty linky? Co skusit to omezeni co mi doporucili? - omezit pakety vetsi jak cca 300B na 80-90% kapacity linky? Bylo mi receno ze todle dotycnejm osobam pomohlo od problemu DC a spol versus Wi-Fi...
jinak je to skoda toho 54mbitu. Cekal sem od toho teda lepsi vysledky, ale asi se to na takovoudle vzdalenost vzajemne rusi kdyz to jede na vice kanalech... :(