Ve stredu tj 5.2. 2003 se kona schuzka v Aerovce vsech zajemcu o pripojeni na tento bod. Je od 16:00. Zastavka Dustojnicke domy - pak Hulkovou ulici az k zelene brane se zavorou a sraz je pred velkym zlutym hangarem S modrym napisem AERO.
Ahoj, chtěl bych se připojit na konci ulice Košařova (blízko letiště). Termín 5.2. jsem neznal. Je něco nového pozitivního? K hangáru to mám asi 300m a za vysokými stromy. Směrem na Prosek mám o něco lepší viditelnost, zato větší dálku.
Co se tyce pripojeni je tu ten problem, ze ne uplne je dohodly dalsi provoz routeru v Aerovce. Momentalni stav je takovy, ze tam ten router je signal prijima a pouziva to par lidi primo tam. Ja jsem momentalne tak trochu bez penez, abych jakym koliv zpusobem investoval do rozsireni tohoto bodu na AP takze je to asi na Vas co si dohodnete a v pripade, ze neco vymislite tak me muzete kontaktovat nejlepe asi PM.
24.09.2003 v 13:53
buft
Newbie
Plánujeme stavbu full AP v Kbelích, Semilská ulice
Zdar všichni Kbeláci,
velice pravděpodobně budeme stavět full AP node v baráku Semilská 926, zelený dům, anténu se budeme snažit umístit na hřeben střechy, takže šanci by měli mít lidičky ze severního cípu Kbel, Jablonecká ul., Nouzov, ale dále především lidi z Vinoře, Ctěnic, možná i další.
Fotky viditelnosti ze střechy dodám (doufám) brzy.
Vážné adepty na připojení přes nás tímto vyzývám k co možná nejhbitější reakci, abychom mohli jejich potřeby promítnout do plánování HW a antén atd.
Pozice nodu na mapě najdete pod jménem Buft-Kbely, asi 70m jižně od železničního přejezdu v Semilské ulici ( kousek od hřbitova).
Ja uz se o tohle dost dlouho nezajimal. Takze by me zajimalo jak to vypada v soucasny dobe, ceny, rychlosti a tak podobne. Nejspis se mi to asi nevyplati, protoze od ty doby sem nastoupil do prace, kde mam pristup k 1Mbit lajne. Doma na modemu utratim mesicne neco kolem 300,-. Navic modem ted posledni dobou beha velmi solidne, nepada a taham treba 6kb/s.
Nazdarek,
jsem z Prezletic a uvazuju o pripojeni. Na vinorskej kostel vidim dost blbe, ale na ten zelenej barak u vas ve Kbelich vidim dost dobre. Jestli je to ten co myslim(ty novy zelenej a oranz.). Doufam ze se vam to povede. Hlavne se domluvte, udelejte sraz a rozjedte to, protoze jeden clovek toho sam moc nezmuze. Bylo by to super. Dik moc
Ve kbelich bezi AP pyrin je v testovacim modu, shani/vyrabi sektorove anteny. Bude se stehovat na nejaky novy node nekam do okoli node vasek kbely. Ostre spusteni je otazka tydne. Ma temer vse potrebne (anteny) a nakonfigurovany router.
Dalsi APcko ze kbel nepripojim, jakmile bude pripojen Pyrin, tak se budete muset pripojit na nej, a nejlepe jeste do cakovic. Nebo se dohodnout s node Vasek kbley dat k nemu kartu a udelat AP u nej a pripojit se s novym APckem u nej.
Jeste jedna z dalsich moznosti:
Vzhledem ke geograficke rozmanitosti terenu by bylo asi vhodne jednim centralnim AP s dobrou linkou na bratrk dostat konektivitu a potom asi tuto preroutovat na dve casti Kbel, nebot lidi ze severu nechyti jih a obracene. Ani teto variante se nebranim a kdoz mas sily i financi na dalsi routr, necht se ozvi. Pokud jsi v dostatecne vysce a dobrem vyhledu ode mne, neni problem se naroutovat. Jsem ochoten zainvestovat smerovy spoj z me strany na tebe. Samozrejme pokud je to technicky realizovatelne bez prekazek. V soucane dobe mam na sebe pripojeny 2 klienty a jsem v jednani s dalsimi 3 lidmi. Rad bych stavajicim lidem pripojeni zachoval s minimalnimi naroky na zmenu zarizeni.
Takze ctete, vymejslejte a realizujte.
Diky za precteni
JM