Ahoj, měl bych dotaz. Je nutné aby aby 2 WiFi antény měly přímou viditelnost? Domnívám se, že když pracuje i uvnitř budov, nemusela by být, ale jistý si nejsem. Jde o to, že s kolegou na sebe přímo nevidíme a to ani ze střech. Při použití 2 silných směrových antém by možná šlo se spojit na vzdálenost 3km, i když by v cestě byly nějaké domy, můžete poradit. Dík
Řeknu ti to asi tak. Máme s kámošem dvě symphony karty upravený na 200mW a k tomu dvě 10dB antény. V cestě stojí strom. Karty automaticky shodili na nejnižší rychlost. Takže prostě, spojit se je možný, ale asi ne plnou rychlostí. A na 3km, to už bude asi dost náhoda.
Chci jenom podotknout, že na plnou rychlost to nejede vpodstatě nikdy. Ono těch 11mbit (tj. nějakejch1300-1400 kbytu ) je proklamace asi jako škoda za 299tisíc :-(((.
Takže ta reálná rychlost při dobrý viditelnosti je tak těch 300-400kbytu. Samotnýho mě to zajímalo, když jsem navštívil jirku boháče, ownera of nod bakulák a ten k deuovi jede tak max na těch 300kbytu tak na 800m (je fakt, že deu tam všesměrovku).
Někde na světu hardware psali o spojení asi na 1km kde vadili domky a stromky, a jelo jim prý slušně. Jak tam psali, hrozně moc pak závisí na přesnym nastavení antény a dobrým a kvalitním materiálu od kabelu, konektorů, ke kartě a hlavně na anténě.
Prot se nedá říct dopředu, že to fungovat nebude, pokud to bude v lokalitě bez rušení, je to velký plus. A chce to prostě zkusit, i když dosažená rychlost nebude nic moc, holt někde pučit dvě karty s dobrejma anténama a experimentovat.
Klidně se budu ptát. Jsem ze severu, NP Český Švýcarsko, a wifi technologie mě zajímá. Chceme se propojit s kámošema na vsi na gamesení a zároveň s jedním AP...
200m
2x zcomax za 2600 z i4.cz, dvě antény (buď samovýroba za 100Kč jedna nebo třeba málá sektorovka od deua za 700Kč jedna * zisk asi 6 nebo 9 db)
plus koaxu kolik potřebujete, klidně rg58, bna tuhle vzdálenost to bolet nebude
to polo : rg 58 koax je druh koaxialniho kabelu (takovy ten co je k antene, drat uvnitr, izolace,opleteni dratky do takove sitky a buzirka zvenku) a to cislo je druh toho koaxu (da se podle nej zjistit utlum). Pockej si radsi na odpoved i od nekoho zkusenejsiho ja tomu taky rozumim jako prase houslim ale tim malem co vim rd pomuzu.
Zdravim Sroub