Ronja by se měla montovat na kovovou trubku (stožárek) jenom jako nouzová možnost. Jaký rozměry má půdorysně ten komín? Nejlepší na cihlovej komín je komínová konzole a nebo pak na hmoždinky rovnoběžná nebo kolmá konzole, ale vrtání těm cihlám obecně nedělá dobře, to je lepší ten komínovej držák ten je na tyhle komíny speciálně dělanej a je bez vrtání.
Měl bys na propojení Čimic a Břevnova nějakej finanční zájem nebo bysme si to museli zafinancovat všechno sami? Za kolik nám seš schopen nabídnout jakou konektivitu a kam? Máš ipv4 a ipv6 veřejný adresní prostory? Seš schopen/ochoten spolupracovat na HW vývoji a za jakých podmínek, máš podmínky pro stavbu (mechanic lab)?
Vadilo by esteticky na tý střeše kdyby přijímač byl velikosti mikrovlnné trouby (+ odpovídající stříška k tomu navíc)? Jsou tam nějaký komíny který tomu budou bánit do xichtu?
Vaňka neznám ani nevim že by se mi tu ozýval. Ani nevím kde bydlí.
Mohl bys prosímtě na nodu Arachne až budou vhodné podmínky k focení a budeš mít čas vyfotit směr Čimice (Bohnice) na maximální zoom co ten fo?ák zvládne a na minimální třes co tvoje ruka zvládne? Máme problém zjistit existenci přímé viditelnosti, vidíme Břevnov (asi) jenom takovej proužek pod obzorem, níž už jsou paneláky Bohnic, takže buď jestli seš na kopci a nebo jestli tě vidíme mezerou mezi panelákama nebo jejich budkama (Ronja má 10. fresnelovu zónu na tuhle dálku myslim 10cm takže to světlo může jít klidně těsně vedle budky a nevadí to).
Pokud by se to nepodařilo nějak dohledat vizuálně tak bys musel v noci asi za koordinace mobilem nám blejsknout do xichtu fotobleskem a my bysme to tu sledovali dalekohledem dokavaď bysme neměli vizuální kontakt na tom záblesku. Ale to bych nerad protože na tu střechu získat klíče není triviální.
slysel jsem to od Sherlokca, forwardoval mi co si psal na IRC... vez, ze ten link neprekracuje CTU (ted treba je vykon karty 2 dbm, zisk anteny 18 dbm, - ztraty na kabelu je urcite min nez 20 dbm EIRP) ale je pravda, ze az dobudujeme czFree.net, budou nam peceny holubi letat sami do ust... ;-)
chces se na muj AP pripojit ? internetovou gateway mam. Dalsi detaily muzeme probrat mailem. jakou dalsi czFree konektivitu zatim mas ? potrebuju vybudovat backbone mezi Smichovem a Brevnovem...
asi nasel, psal jsem ti mejla. Mel by si teoreticky chytat sektorovku s essid CZFREE-ARACHNE a mozna i vsesmer CZFREE-ELSES. Doporucuju CZFREE-ARACHNE, je to zatim temer nevyuzity a kvalitka... ;-)