4Karel FILIP:
Možná máš pravdu že 1 Mbps bude stačit, ale mám tady ne tebe jednu otázku jaký budou pingy při dejme tomu 11 aktivních lidech?
Přemýšlím o tom že bych zakázal porty pro Kazu, DC apod. myslím že to jsou takový vysávači konektivyty.
4Karel FILIP:
Tak jo vyřešíme to tak (DC apod)
4DofiCZ:
tušim že je to zevedený na těch 3 žlutejch velkejch barákách ("Věžáky")je tam hromada antén, tak že to beru v potaz, lidi jsou, ale jsou roztroušený po celý Vodolce.
osobne odolku neznam, ale urcite to nebude zas takovej problem pripojit vsechny zajemce.
Mam s tim docela velke zkusenosti, daleko horsi je pripojovat vesnice.
4DofiCZ:
Nemáš náhodu zkušenosti s konfigurováním pc jako server ?
Nemohli by jsme se někde sejít a prokonzultovat to??
Když tak mě kontaktuj na mobilu: +420732426510 .
To je sice hezký že chceš GARANT 256 Kbps, ale nezapomínej na to že 1024 Kbps (1 Mbps) GARANT stojí tak 10000 - 15000 kč měsíčně, ale samozdřejmě vítám takovouhle pomoc. Budeš k tomu potřebovat 2x bezdr. sí?ovou kartu (jedna bude nasměrovaná na "Vodolku" a jedna na Prahu), pak nějake anteny (asi plechovky (Vodolka>Klíčany), nebo nějakou anténu tak za 2000 Kč (Klíčany>Praha)). Nemohli by jsme se sejít? (přijel bych do Klíčan). Odpověď mi pošli na mobil +420732426510, nezapoměň mi tam napsat svoji přezdívku a jméno (pokud chceš).
V první řadě jsem soustavně bez kreditu tak se omlouvám že nepíšu. jedu spíš přes ICQ a e-mail.
Co se týká antén umí se středovky tedy středové paraboly nebo offsetové. Na tyhle linky doporučuju. Karel
Mám pro vás pro všechny možná jednu dobrou zprávu:
O spojení na internet (bezdrátově) se začalo zajímat město,
pokud čtete Odolen je v čísle 4/2004 na str.6 dole napsáno že město hledá způsob připojení občanů na internet. Kontaktoval jsem určité osoby z úřadu kterým to bylo svěřeno do péče, vypadá to že se možna začne něco dít.
k tomu jen dodat že, bych pokračoval dále a nenechával to jen v péči mesta časem si myslím se z mesta stane jen poskytovatel. Který bude komerční případne to celé pak prodá dále. Jinak neveřím že, zájmem mesta by bylo ochota postavit cosi na bázi CZF. Už jen protože mesto to musí provozovat s týmem úředníků a dalších. Proste náklady navýberové řízení spravující firma co s nekým s nejakého CZF (co to je?)V této situaci bych tedy pokračoval opravdu dál a případně to mestu nabídl určitě ne obráceně aby mesto neco nabízelo tobe pokud ale, jsi s tímto takto spokojený a ostatní také tak je to naprosto v pořádku. chci jen říci pokud si to udeláte sami taky neplatíte nikomu nic jen to co si sami určíte.
Navíc vetšinu si deláte svépomocí. Takže promin toto bych jako radostnou zprávu nevidel pouze jen že nekdo nekde ukecal nekoho na úřade a bude jen plnejší pásmo.
pokud je to jinak rád se to dovím. zdravím Karel
To jo, ale pokud je to ten kterýho si myslím tak je to člověk kterej umí konfit server pod linuxem, což by se nám dost hodilo protože já a LEED moc v linuxu neumíme.