no co se týče toho balkónu, tak se mi to zdá jako blbost, poněvadž by se tam dala využít jen jedna směrová anténa a druhá strana od paneláku by byla tak mrtvá.
sehnat ale jednoho nadšence v každém paneláku by,ale jinak přeci neměl být problém
když máme 8 pater, 4 byty na patro, to je v průměru 12 lidí v patře, celkem 96 lidí v celém domě a to by v tom byl čert abychom tam někoho nenašli
no co se týče toho balkónu, tak se mi to zdá jako blbost, poněvadž by se tam dala využít jen jedna směrová anténa a druhá strana od paneláku by byla tak mrtvá.
sehnat ale jednoho nadšence v každém paneláku by,ale jinak přeci neměl být problém
když máme 8 pater, 4 byty na patro, to je v průměru 12 lidí v patře, celkem 96 lidí v celém domě a to by v tom byl čert abychom tam někoho nenašli
Ano tohle reseni je jednak drazsi a jednak by se musel onen balkon zvolit velice rozumne. Dala by se pouzit sektorova antena, ktera zrovna treba na nejakym sidlisti by pokryla veliky prostor. Navic se dsa vhodne sklonit dolu tak, aby zbytecne nerusila site x km daleko.
Samozrejme ale nejjednodussi a nejlevnejsi je nekam na vysoky bod hodit na stozar pomerne levny vsesmer a je vyreseno, to ale bohuzel ne vzdy je mozne a co se tyce ruseni, tak prave takto umisteny vsesmer je nejnachylnejsi, pze nachyta vsechno okolo
Tož jsem teda psal na euroweb.cz , ale tam mě jaksi ignorujou po jedné odpovědi mi už více nenapsali a asi se budu muset víc vnutit nebo najít někoho jiného kdo by poskytnul lajnu
jinak jsem o víkendu přemýšlel a byl bych schopen sektorovou anténou pokrýt docela velkou část bedřichova jen mi překáží jeden blbej panelák což by neměl být problém pokud by jsme tam sehnali zájemce o připojení - bychom to pak šoupli na jejich střechu a bylo by - vím zátím o zájemci sir_phoenix, který kousek od toho paneláku bydlí
měl bych ještě jeden barák ale tam jsem zatím výhled ze střechy nesledoval
Chalucha - je ve tvých možnostech zprovoznit AP nebo bychom na to muselo naštudovat nějakou moudrou knihu ?
co se ještě týče pokrytí bedřichova, tak zájemci by se dali sehnat stylem létáku což se již plánuje v Praze
důležité je jen sehnat lajnu, zprovoznit AP a mít aspoň 15 dostupných zájemců na Bedřichově - paneláků je tam dost a tak by to mělo být bez problémů
zádrhel budou jen peníze nebo? každý bude chtít dát určitě co nejmíň
holt jdu dál shánět tu lajnu - a já ju najdu jako že se laponc jmenuju
Zprovoznit v linuxu AP neni problem, jediny co nezvladam zatim je dynamicky routovani pomoci ospf, ale to stejne zatim nebudete potrebovat.
Ale sem vetsinu casu v Praze, takze bych vam doporucoval se na to mrknout, muzu pripadne poradit, poslat konfiguraky a tak.
Po vice nez roce sledovani toho, jak by kazdy chtel a vetsina akci konci nadsenym mailem, rozhodl jsem se pro akci.
Vcera jsem konecne rozjel AP. Je na Rosickeho. Neni sice v idealnim geografickem miste, ale je. Ani antena jeste neni na definitivnim miste. Konektivitu do inetu zatim zadnou nemam. K tomu je ovsem je treba dalsich zajemcu. Kdo se prida?
Ahoj,
a ja bych mel skoro dalsi na Kalvarii. Chzbi jen vylezt na strechu a pridelat antenu. Uz to mohlo byt hotove, ale valcim s jednim pocitacem a tak nemam cas. Ale je to otazka par dni a muzu fungovat. Jen ta poloha neni nic moc. Chtelo bz to nejake lidi z panelaku na Brezinkach.
zatim
golf