no, pokud vím tak na rohu Věštínské a Výpadové (jak jsou závory) je počítačová firma, která inzeruje něco jako Internetovou mikrokavárnu (připojení do Internetu 50/Kč za hodinu), což znamená, že tam připojení mít musí.
Pokud mají např pevnou linku 128 kb/s, možná by stálo za to s nimi pojednat a zkusit domluvit aby zvedli kapacitu třeba na 256 a polovinu pásma nám odprodali.
Co se tyce ty firmy, tak jsem se tam byl na inet zeptan jak by to vypadalo cenove (asi pred pul rokem) a odpovedeli mi tim zpusobem, ze mikrovlna je v radotine neutahnutelna, malo zajemcu a velky ruseni, a ze delaj net jen pro podniky s cenou asi 10k za omezenou 128ku (nepamatuju si to ale presne). Treba by to ale nak domluvit slo. Omezena lajna by ale byla na prd.
Na doplnění údajů jsem odečetl údaje z GPS, která řídí můj kmitočtový normál.
Odečet je z přijímače Motorola OnCore UT+ v režimu "Position Hold", takže přesnost zaměření by měla být +/- tři metry:
Šířka: 49 st. 58' 59.6670''
Délka: 14 st. 21' 52.4530''
Výška: 221 m n.m.
vse zalezi na finacnich podminkach, níže uvádím několik základních kritérií:
počět účastníků: min. 15
min. pásmo sdílené 128bps lze zřídit do 6000Kč tj. na jednoho 400Kč za měsíc
s přibívajícím počet účastníků půjdou náklady na provoz dolů a bude se rozšiřovat šířka pásma, já bych se rozhodně nespoléhal na sdílené pásmo v rámci sítě czfreenet mohou být provozní výpadky a špatná propustnost ...
Jenže tohle je přesně scénář do kterého bych já osobně nešel.
Sdílených 128 kb/s na 15 lidí znamená, že v průměru budu mít tak 19.2 kb/s, to vše za 400 Kč měsíčně.
Je to sice laciné, ale pro mně osobně k ničemu.
Já potřebuju něco, co může klidně stát i 3.000 měsíčně, ale musím mít minimálně 64 kb/s sám pro sebe.
V obecné rovině se domnívám, že garantovaných 64 kb/s je minimum pro kohokoli, kdo je natolik odborně v obraze, že zde diskutuje.
Vcera jsem byl na srazu ZAP1 a veci se maji takto.
AP na zbraslavi uz je plne - 15 lidi, proto je nutne vybudovat AP v Radotine se kterym se spojime na ZAP1 a dale do centra. Podle nas nejlepsi umisteni by bylo nekde na kopci nad kinem, aby bylo vydet na obe strany Radotina, jak cast okolo nadrazi a dale, tak v oblast st. Sidliste. Jeste lepe nekde na Vinickach a vyse. Nebo na Rihaku, ale nejsem si jisty, jestli by byla pokryta cast v okoli stareho sidliste. Na panelacich to nema cena, jsou hrozne problemy s majiteli. Pokud nekdo bydli ve vyse zminenych lokalitach, nabo tam mate nejake zname, ozvete se, omrknuli bysme vyhled
Tak kdo ma opravdovy zajem vybudovat v Radotine AP, tak me kontaktujte na RAP1@atlas.cz nebo na MiPal@atlas.cz, uvedte cele sve jmeno a presnou adresu ! Vypada to, ze je vse na nejlepsi ceste. ;-)
Jsem soukromá osoba. Firmu mám někde zcela jinde, kde je konektivita bohudík zajištěna.
Jinak samozřejmě nepotřebuju 64 kb/s 24 hodin denně, ale potřebuju to dejme tomu párkrát do měsíce, když potřebuju od někud slíznout nějaké ISO (nebo ho někomu poslat). Ale pokud to potřebuju, tak nechci a mnohdy ani nemohu čekat, až se pásmo uvolní.
Taky pár hodin v noci browsuju po různých diskusních serverech nebo jinak pracuji s Internetem (otevírám PDF soubory, různé firemní stránky atd.)
Naproti tomu, například to téměř nikdy nečiním ve všední den od 7:00 do 19:00. To buď spím nebo jsem ve firmě.
Nicméně teď mám ISDN, což je 64/128 kb/s kdykoli to potřebuju. Hloupé je, že mi to stojí kolem 5.000 Kč/měsíčně a rád bych se toho zbavil.