Pokud bychom přemluvili společnost stagemo v dolní části Vinoře tak, aby souhlasili s umístěním antény na jejich komíny, tak by to bylo super!
Na sídlák nevidím přímo, ale s pomocí komínů by to snad šlo otočit o 180o a byl bych pokryt nejen já, ale taky hlavně tak 70% Vinoře!
Zatím má na komínu svoji BTS T-Mobile ... tak nevim, jestli se jim to bude líbit
Pochopili jste můj komplikovaný a na-mnoha-záležitostech-mohoucí-zkolabovati výklad?
Zdravim vsechny vinoraky.
Prave jsme zacaly vysilat z veze kostela. signal zatim neni nejlepsi, protoze tam je blbej kabel (vymena snad do tydne) Muzete skusit dohled a dyztak se ozvete. Jinak propojeni do letnan taky vazne uz jenom na blbejch kabelech (s jinyma jsme jeli vcelku bez problemu ).
Přeji všem hezký den.
Jsem ze Satalic což zas tak není daleko do Vinoře. V Satalicích chci udělat celé připojení na net takže je tu reálná šance i pro Vinoř, ale museli byste mi s tím trochu píchnout.
Super. Takze antena mi dojde doufam dnes. Na Samellovo AP vidim skvele, signal mam taky vybornej, ale asi to otocim do Letnan. Tam se napichnu, mluvil jsem o tom se Samellem, kterej dal do Letnan k BratrK svy AP. Uvidime jak to bude s kvalitou signalu. Pres Drzhor jsem sehnal i kabel, par dobrych rad a zkusenosti a velkou mirou prispel sam Samell. Do nedele snad budu on-line.
Dotaz: Jaký je typ antény na kostelu (popř. její namíření)
Dotaz 2: Chytnu jí, když vidím jen na vrcholek těch černých oken??? (výš už s anténou fakt nemůžu jít...)
SOVICKA2001: Konfigurace zustava stejna jako je popsana v prispevku 16 (Vsesmer a Yagi) Jinak stred vsesmeru se spis k dolni hranici oken, takze co se tyce viditelnosti fakt nevim Je to jen 528m takze snad neco chytis, ale zaruku nedavam.
Sovicka2001:
Za pokus s tyci nic nedas, jinak na mereni signalu je pod windowsi nejlepsi (podle me) netstumbler a pro CE Ministrumbler. Jinak se ziskem pozor na dodrzeni normy CTU 100mw (20Dbi), Jinak pokud jde regulovat vykon tak cim silnejsi antena tim lepsi.
prave tenhle program me nesmirne stve - odmita spolupracovat! jamile spustim skenovani okolnich siti, tak spadne. nekdy bezi, ale pokud zachyti vic jak jedno AP, havaruje.
Ahoj lidi, jsem z Vinoře ze sídliště. Poradili byste mi někdo,
jestli a jak bych se moh připojit? Nejsem žádná lama,
linux jakž takž zvládám o TCP/IP taky něco vim. Akorát
o tomhle typu sítí a hardware nevim prakticky nic
Ahoj,
ve stredu 10.1. bylo nainstalovano AP CZFree.Net.bratrk.sv
miri smerem cakovice, vinor, kbely. Jede na Sterbinove antene D-link DWL900+. Tornado se na nej uz nejakou dobu pokousi neuspesne pripojit, tak snad se mu to tento vikend povede.
Tohle AP je vytvorene jako paterni pro linky Z AP Čakovice, AP Vinor a budoucim APcku ve kbelich.
Plnohodnotne spusteni AP Vinor brani nedostupnost stratebicke suroviny ktera se zove elektrina a cas :-(. Vse se bude resit pristi tyden. Takze ve Vinori se muzete cca za tyden tesit na plnohodnotne CZFree. :-)
bk
BratrK uz dal antenu, coz je fajn vedet. Fajn vedet je taky prihlasovaci udaje a fajn vedet je taky to, ze jsem jako dement mel spatne polarizaci. Fajn by taky bylo vedet, proc mi to kurwa nejde??? :-(
Vse jiz mam OK, vidim Te tam "bratreK" (:-)) na 16-30% signalu, muzu poslat vypis netstumbleru (zahada, otocil jsem antenu a prestal trucovat a normalne uz beha...), pokud o to stojis.
Dal jsem si tam udaje o IP, GW, DNS, ale stejne me to odmita pripojit...:(
Je dobry vedet, ze prima viditelnost na bratrK konci asi metr od meho stozaru. Super. Nasranej sem jak delo. Nevadi, s kostelem jsem stejne pocital. Zvlastni, otocil jsem antenu, nechal horizontalni polarizaci, a chytil dalsi neznamou sit z kostela...taky neco free, a nevim uz co. Pak jsem obratil polarizaci, a sit zmizela (buh vi, co to bylo). Takze jak to tak vypada, tak jse u nas ve Vinori asi 5 kanalu obsazenejch, vim jen, ze na 13 byl ten neznamy AP na kostelu, pak na 1 P Vinor, na 5 eurotel, na 3 nejakej default....kazdopadne bych rad podekoval bratruK za help a ochotu.