Když uchopím svůj blýskající se meč a vezmu spravedlnost do rukou svých, msta na nepřátelích mých vykonána bude, msta na těch, kdož mne napadli. Ó Pane, veď ruku mou a počítej mne mezi své svaté.
to je hrozn moc otazek na jednou...
licence stra os router,coz je minimum pro provoz karet s atherosem stoji u me 3660kc s dph.
Anteny na 5.8 budu mit 30db do cca.5t.kc s dph jinak se uz ted daji koupit 24db paraboly za 4650 bez dph
Dik aspoň za tohle info.Precijen kdyby jsi věděl vic hlavně o HW řešení či jestli to jede pod "normalnim" Linuxem by mi řeklo vic.
Tak aspoň a? se navnadím kolik je v u nas volne 5.8ce volnych kanalu? :-)
Ta 30dB sita jsou vetši nez Andrew 24dB 2.4GHz ?
Problem StarOs je pro me vtom že ikdyž odhlednu od ceny,tak mame vse zatim postaveno pod Debianem a HW AP,ale na patere by se mozna point to point risknul s kartama :-) .
ja vidim rozdil mezi linuxem(debian,redhat atd) a star os jasnej:
Na StarOS se muzes spolehnout,ale s linuxem to je u horsi a slozitejsi.Navic bezne sitove veci StarOs zvlada na 1 s * )Ty 30db anteny jsou plne paraboly,sita na 5.8 se nedelaji ani delat asi nebudou
Vice k 5Ghz na ww.ctu.cz ,popr.v jine diskusi.
Zdravim Panove ... Star OS pouzivame v siti jiz dele nez rok - mame asi 8 routeru ... vesmes az na male problemy - treba posledni verze ma chybu v dhcp relay a pod... uz byla slibena naprava - je to pro ISP jedinecny system ....
Atheros vsak ma jeden problem a to je generalni licence na toto pasmo - 802.11a nebude povoleno ... eastnet jiz prodava AP 600 802.11h, ktere podporuje mitiigacni techniky a pravepodobne(zase se to zdrzelo) bude schvaleno do leta.... Ovsem klasicky atheros... nevim ale to neni ISM pasmo 5,8 ale 5,3-5,7 a to neni povolene ....
takze jestli chce nekdo dostat milionek od CTU tak klidne ....
pouzivat 5ghz "a" samozrejme nikdo nedoporucuje,prave z duvodu schvaleni,ale je tu treba moznost pouzivat toto pasmo pro vnitrni pouziti a situace,kdy umistite antenu standardne dodavanou napr. s d-linkem dwl 520 ag k oknu mi pripada naprosto legalni s ohledem na soucasnou legislativu.
Pokud ma nekdo nejaky feedback na star-os,tak jsou zde jeho informace jen vytany