Tak stacilo preinstalovat wisp a upravit ten soubor
etc/default/pcmcia
PCMCIA=yes
# Most common PCIC are yenta_socket and i82365
PCIC=i82365
PCIC_OPTS=
CORE_OPTS=
CARDMGR_OPTS=-f
Chtel jsem se jeste zeptat nejde mi zavest ten balicek mc.lrp a libslang.lrp
Hlasi to nejakou chybu jako ze to nemuze rozbalit.
Nemuze to byt tim ze ty puvodni lrp jsou zabalene jakoby nadvakrat a tyhle jenom jednou?
jimxx
Ahoj
procet jsem tenhle thread od zacatku a nikde se neobjevil muj problem. Nainstaloval jsem wisp 2625 ale nabootuje jen asi jednou z 5, nekdy z 10 rebootu. Pro vzdalenou spravu nevyhovujici.
Napise mi "SYSLINUX 2.06 .......atd" nekdy jeste zacne nabihat
"linux....." nekdy i "initrd......" a pak to napise
"Boot failed: please change disk atd."
Nevim, jestli to muze bejt HW chyba (dos nabihal normalne)
nebo chyba v instalaci.
Nezkousel jste nekdo ve WISPu squid? Stahnul jsem si balicek, ale kdzy ho spustim, dostanu hlasku:
FATAL: getpwnam failed to find userid for effective user 'squid'
Takze squid asi chce bezet jenom pod uzivatelem squid. Jak to ale udelat, kdyz ve WISPu neni useradd ani adduser. Kdyz zalozim uzivatele rucne primo do /etc/passwd tak se potom jako ten uzivatel nedokazu prihlasit. Nemate s tim nekdo vic zkusenosti?
Tamos: Tohle vypadá spíš na hardwarovou chybu, pokud se počítač chová nedeterministicky, je za tím obvykle hardware (nebo Windows :-). Já jsem si taky užil, když mi Wisp při bootování občas nahlásil chybu při rozbalování balíků. Příčinou bylo obyčejné přehřátí procesoru. U tebe bych tipoval spíš na vadný disk. A nebo nějaký problém s BIOSem: linux po nabootování přistupuje přímo k čipu řadiče disků, ale syslinux používá přístup přes BIOS. Ale tady taky není důvod pro náhofné chování, mělo by to buď chodit vždy a nebo nikdy.
uplne jine tema, vcera uz jsem s tim otravoval hwsofta (diky za tvuj cas)
Mam na WISPu dhcp bez range - nicmene pokud si nekdo nastavi IP napevno, tak se do site pripoji. Coz se mi nelibi.
Idea je pomoci iptables zakazat vsechny pakety z jinych MAC adres nez tech povolenych - resili jste nekdo tenhle problem?
Idealni by byl nejaky skript, ktery si precte dhcpd.config a podle toho nastavi iptables, v nejhorsim pripade by se novy pocitac pridaval do site na 2 mistech: do dhcpd a do seznamu povolenych MAC adres.
Nebo to jde vyresit nejak elegantneji??
diablo666: jasne, zakazany range v dhcp samozrejme mam. Ale jedna se mi o to, ze klient se vubec nesnazi ziskat IP z dhcp, ale proste si nejakou tipne (coz neni tak tezke), GW a NS okopiruje z jineho pocitace - a bez problemu funguje.
Potrebuji prave pomoci iptables zakazat jine MAC adresy a rad bych to mel nejak automaticky (jak jsem psal: treba skript, ktery si povolene MACy precte z dhcp.conf) nebo aspon tak, aby to prezilo reboot (coz je nekdy pro me ve WISPu problem )