Planuji vystavbu AP Petrik v nasem 7-mi patrovem panelaku a narazil jsem na problem, jak legalne a bezpecne umistit PC router do vytahove budky na strese. Jde predevsim o problem napajeni. Kvuli nakladum na provoz bude muset byt patrne napajeni vedeno z meho bytu beznym silovym vedenim, ktere bude u me zastrcene v zasuvce a povede montazni kabelovou sachtou primo do te budky. Problem je, jak legalne a podle predpisu namontovat do kovove elektro skrine, ktera tam jiz je, zasuvku a do ni pripojit router. Krabice bude zamknuta, takze by tam patrne mel byt jistic vypinatelny zvenku. Kvuli odpovednosti, bezpecnosti a kvuli predpisum hledam nekoho, kdo je opravnen toto namotovat a zaroven i zrevidovat, to je nekdo s paragrafem 8 a 9. Jsem student, tak bych ocenil, kdyby to bylo za rozumnou cenu, diky.
Tak ty karty za litr maji nestandardni konektor, ktery neni v Cechach k sehnani. Daji se bud pouzit jen s 1 db interni antenkou, a nebo to prebastlit, ale nevim jak moc to jde...:(
topic
31.03.2003 v 12:45
Alex
Formerly known as Frogale zastupce cloudu 10.38
Novinky od Woodyho:
Karta Alphawave je koupena (je treba podekovat vsem, kdo prispeli!) bohuzel ale nefunguje v desce co mel Fci.
Zitra pry Fci sezene nejakou novou.
2DeepMachine (Eda): Hele volam ti jak blbej a ty to nebres.. co se s tebou stalo? Potrebujeme ty kabely, koncovky a pigtail! Nechci, aby to vypadalo spatne, ale potrebujeme to )
Já se všem omlouvá za mojí naprostou nesehnatelnost
v posledních dnech, hlavě frogaleovi. Byl jsem úplně v h....
Dneska se pokusím urvat na 15min s práce abych koupil už
druhou várku konektorů které věnuji FCImu na AP snad to
dneska stihu, večer nebo zejtra je můžu někam dovést.
(mobila jsem někde nechal tak je te? mimo snad ho večer najdu
Neváhej použít prodlužku.... Je to legální, pohyblivý přívod, jištěný ze stávající zásuvky. Je to nenapadnutelné.... Jen jí pěkně vyvaž v tý stupačce, aby se někde nemotala a označ si jí po cca. 2 metrech aby ti jí nikdo neutrhnul. Můžeš jí i dát do žlábku či do plastové elektrorozvodné trubky aby byla lépe chráněná. Na tento případ pohyblivého přívodu není třeba žádná revize ovšem pokud nebude tento kabel protažen někudy přez výtahovou šachtu. Té alternativě táhnout to přez výtah se snaž obloukem vyhnout...čekalo by tě moc problémů a další oddalování stavby....
McGywer
Mam dotaz mimo misu-nevite kdo udelal bod D_R_O_B_E_K oranžovej(čili ve výstavbě?) Tady se skoro nic neděje až na to, že semtam juknu do fora jak je to s netem...
To je blbost. Sem ti řikal, že mám na silnoproud školu (ikdyž už to bude skoro 6 let co jsem ve škole dostudoval). Pokud dodržíš následující, tak nevidim žádnej problém: Kup odolnější prodlužku (gumová a nebo silnější s délkou tvých 10-15m) jeden konec strč do bedny (PC) a druhej do vhodné zásuvky v bytě....... Na proudovej chránič kašli, protože když jezdíš s elektrickou sekačkou na chatě po trávníku tak ta padesátimetrová šňůra co zasebou taháš taky neni chráněná prouďákem a skus si na konec tý prodlužky co máte na tý chajdě spojit na konci ochranej kolík s fází........
Chci ti jen naznačit že hledáš problém tam,kde žádnej není. Počítačovej zdroj má vlastní pojistku a věř, že je dost citlivá na to, aby se včas sama osobě přepálila a PC tím odpojila.
Jestli si se dostal k nějakým písemným materiálům, které mají co dočinění s novějšími normami a je tam zmíňka o proudových chráničích pro podobné případy (proudová ochrana na prodlužky), tak se mi ozvi, nebo je pošli. Docela by mě zajímaly....
Mno nevim jestli kdyz kvuli tobe vyhori strojovna vytahu, pokud mozno se zabije nekdo i v tom vytahu dole, tak to nekdo zacvaka... to si teda nejsem jistej