Nebylo by lepsi na synchronizaci pustit primo ntpd?
nptd server stratum 3, ktery na beznou synchronizaci staci bezi u me (10.33.10.75). Na webu se muzete podivat proti cemu a s jakou chybou se to synchronizuje ....
ad ntp server czfree stratum 1 - pokud bude nekde daleko a bude na nej spatny ping tak chyba casu bude vetsi nez kdyz se to ted synchronizuje z internetu ...
Ja mam ted nastavenou synchronizaci proti serverum stratum 2. 2 z czfree a 2 z internetu ... a synchronizuje se mi to proti tem internetovym.
Tip pro uzivatele WXP: pokud chcete synchronizovat cas proti mistnim serverum, tak v nastaveni casu zmente time.windows.com na ip lokalniho ntp serveru.
Pokud vim, tak obecne se to spravne synchronizuje, jen kdyz je to rozesraty o malicky kousek (nevim? par minut?), kdyz to rozhodis o tri dny, tak se to nesesyncne, chce to spravit rucne tak zhruba a pak uz se to synca OK.
Nevim, mozna je to i schvalne...
Ad orgj: ted to jede, zda se, v pohode...
Ad editovani prispevku: no to se mi ponekud vyrazne nelibi, ze nakej Frodo si edituje moje prispevky, jednak na ty udaje dole nikdo nekouka, druhak neni poznat, co vlastne kdo psal, tretak Frodo u me neni autorita (ale BFU, ktery nevi nic moc o security ) a asi bych radsi, kdyby tady mohl prispevky editit jen Sima (prip. Fyzik), ale je mi jasny, ze do toho nemam moc co kecat.
Ahoj deti, v uvedenem terminu pujcuju kamaradovi 1x WiFi a 1x antenu ze sveho stroje, aby v nejake jine casti czfree neco testovali, no a vzhledem k tomu, ze tu v tu dobu taky nejsem a zadny fatalni traffic pres muj router nebezi, asi se mi nebude chtit to na tu chvilku prekonfigurovavat na jeden kus a necham ho dole, aby si taky odpocinul.
Pokud si nekdo mysli, ze je z nejakeho duvodu dulezite, aby
muj router behem tech par dnu bezel (byt~ jen se spojem na orgje), samozrejme neni problem.
podivejte se na bratrk 10.33.0.10 a stahentesi viz. stahnetesi...
a trochu prosvistete link do Letnan prez yenika.... (aspon doufam ze to potece prez yenika, prez cerneho by se toho asi moc neprotlacilo......)
bk
Na bratrk 10.33.0.10 je hostanic taky, takze takovy maly test si muzete udelat i tam... mam takovy dojem ze yenik je na inet pripojenej vic prezemne nez prez jaju :-) (je to tim ze cost z yenika na jaju a cerneho daji vic nez prezemne)
Funguje nam to hezky, jeste ze jsem ten link na yenika udelal..
Kdyz vypadnul cerneho, tak bylo krasne videt jak se provoz presmeroval prez yenika skrz prosek na kobylky :-))