to je klidne mozny, mam ted zrovna na stole RB112 kterej sme meli na paternim spoji a kdyz sem se tam po cca hodine uptimu prihlasil CPU 100procent a nekdy mi ani nenabehl winbox a rb se musel natvrdo vytrhnout ze zasuvky a tohle cim dal tim castejc du to dat vyreklamovat pristi tejden
zdravim, mam tu RB112 uz jednou jsem ho reklamoval kvuli tomu ze kdyz na nem visi na wifine -CM9 okolo 5 clientu tak se do nej neda prihlasit - winbox se zacne logovat a pak to padne a casto se stane ze ten RB zacne i na ethernetu mit ping okolo 40ms a musi se vytahnout a zapojit a znovu nechat nabehnout, vratili mi reklamaci ze ho vymenili a dela to zase, je to normalni vlastnost RB112 ze prose nestiha ani tohle nebo mam opet vadny kus? prijde mi ze se to deje zrejme kvuli tomu ze mu nestaci RAMka protoze RB133 tohle nedela a jede mi v klidu.dik za help
edit: este doplnim ze verzi mk jsem tam mel napred 2.9.38 potom 2.9.46 a na tom vyreklamovanem co nebeha zase mam 2.9.51 v3 sem este nezkousel
Konkretne me jde o hodnoty "limit" a "total limit". Jede to na rozsahu 192.168.1.1/24. Problem je ze bud se rychlost deli spravedlive, ale jakmile zacne ip prohliyet web nebo neco stahovat ping vyleti na stovky ms, to je pri puvodnim nastaveni. Kdyz snizim hodnotu total limit, tak ping drzi nekde kolem 100ms ale laguje to a rychlost se nedeli fer. Nicmene pokrok je, ze uz jeden sosac z rapidshare nebo s torrentem nesebere celou linku jen pro sebe.