Co se tyce FTP, myslim, ze problem neni (aspon u mne) ani tak s delenim pasma, ktere by se automaticky rozdelilo samo, kdyby byla potreba (predpokladam), ale s tim, ze zamestnane AP dela takovy bordel, ze uz mne snad ani nejak neslysi , nebo me signalem proste utlucou ty ostatni, co jsou bliz, nebo tak neco. Takze AP se mi vubec nevenuje, protoze je prehluseno mistnim provozem lidi z blizka. Problem neni v software, ale proste "ve vzduchu", rekl bych.
Mne v posledni dobe signal lita bezne mezi 16-30 procenty. Nekdy jde dokonce az nekam na 6 procent. Kupodivu to nema vliiv na prenosovou rychlost, ta je vicemene stejna (stahoval jsem za tech podminek z AP kolem 300KB/s. Pokud nekdo stahuje pres FTP, situace je vicemene podobna (vsak se to nema kam zhorsit) ... budiz, mozna to zacne litat mezi tema 6 a 20 procentama. Nicmene, ackoliv signal je porad vicemene stejne mizernej, najednou to proste nejde vubec. Ping ztraci vetsinu paketu, pokud vubec neco proleze.
Hmm, tak to na to pujdu jako wanthalf a koupim si poradnejj pekac a zapnu troubu. :-)
Ne vazne. Chtelo by to overit. No jo, ale co je silny signal a co slaby. Idealni by bylo mit od vsech klientu na AP stejny a zaroven u klientu mit od AP stejny, ale to bude nerealne.
To bych pochopil, pokud bych se napojil a slo to mizerne a pomalu, ale kde nic neni ani smrt nebere.
Antenu mam zatim 1dB, ale pri vyberu vhodneho mista staci. Prvnich, tusim, 14dni to chodilo na 11Mb a prenos kolem 500KB/s. Packet loss nebyl. , pokud jsem zkousel nase AP.
2Drakula: myslis, ze na to bude mit vliv QOS, ja si myslim, ze to bylo spis v necem dole ve spodni vrstve linkov8 nebo primo v samotnem HW at jiz na me strane, ale spid na strane AP. Prece nam to nepadlo jenom s wanthalfem ? nebo se pletu a problem jsme meli jenom my dva ?
Ozve se nekdo i dalsi kdo si toho vsiml ?
Jen pro informaci, dnes jsem tahal z Drakulova Ftp serveru 3Dmark cca 190Mb file a jelo to krasnych 100-150k. Problem se stabiliotou zadny. Tahal jsem od 15:50 do 16:12
Definitivně je nás 11 poté, co nás nay opustil a login není v příznivé finanční situaci, příznivé pro něj i pro nás.
2cupy:
Dohodli jsme se v rámci zajištění jednoduché organizace a v rámci snahy předejít případnému dělení AP na nějaké severní a jižní a budovní segmenty atd., že vstupní příspěvek je stejný pro všechny a jeho výši ti sdělím, rád bych s tebou mluvil po telefonu.
2allconnected:
Prosím všechny, kteří se ještě nevyjádřili k tématu o financování a k pojmu "hodnota evidované infrastruktury", aby tak učinili, hlasování není u konce, ale výsledek je skoro již jasný.
V rámci pravomocí supermoderatora, kterým jsem se stal naprosto náhle a ani nevím jak, pouze jsem se ptal lidí jaké jsou kritéria pro toto se jím stát, můžete si říci například o změnu stavu svého node. Takže když už tu jednoho team member máme tak toho využijme k dobru všech.
Doufám, že někdo nenabyl dojmu, že se tím chci chlubit nebo tak něco, prostě jsem vás informoval o možnostech moderování.