Cau lidi,
nejsem sice z Nymburku ( ze, Kammo ;-) ), ale rad vam s tim pomuzu.
Neni uplne nezbytne mit AP nekde vysoko. Sit muze byt vystavena jako prstenec, ne nutne jako hvezdice.
V prve rade se zkuste nejak lokalizovat (tj. poslat mapu s co mozna nejpresnejsim umistenim).
Pak vyvstane otazka, kdo by chtel mit doma APcko, coz znamena, ze se o nej bude starat v dobach zlych a temnych.
Pokud budou potreba anteny, mohu dodat (profi home made quad :-), plechovkove trychtyre, atd... ).
... s chuti do toho ...
AndreW
Ja se vam o to starat nebudu. Ja sem spokojeny s tim, jak mi to funguje. Ale myslel jsem, ze i VY byste chteli mit lokalni rychlo sit na sdileni dat popr. nejake ty sitove gamesky a nesmim opomenout internet. Ale asi to zas tak moc nechcete.
Co kdybyste treba poslali presne umisteni tech nodu, ktere se budou chtit pripojit? Stahnete si kousky map z mapy.seznam.cz nebo mapy.atlas.cz, zakreslete a treba mi to poslete. Pak se uvidi.
Zdravim vsechny.
Ted jsem byl pres mesic mimo, takze jsem nemohl pro nasi wifi udelat ani to nejmensi, nicmene bych to chtel napravit a vsechno rozjet tak jak to bylo planovano. Sice mame velkou prodlevu oproti puvodnimu terminu, nicmene spoluprace s ostatnimi je tu stale a ja potrebuji jen kapital a dost znalych lidi, coz bych mel mit jeste z puvodniho terminu k dispozici. Mrzi me jak se tady o tom projektu pise i kdyz vim, ze je to i moje chyba, ale byl jsem ted opravdu mimo civilizaci a o internetu jsem si mohl nechat jen zdat.. Opravdu ale neslo o zadny spatny vtip a o probihajici domluve o APcku na panelaku vas budu kazdy den informovat!
S pozdravem Johnnys
Tak bych řekl, že jsi se zase ukecnul, dneska jsi nás neinformoval. Nebo jsi se snad spletl a nebo jsi chtěl napsat jednou za dva měsíce něco napíšu? LICA docela zlevnila a bylo by načase něco zrealizovat. Zatím proháním eurotel danta nonstop.
Já myslím, že tu začal někdo přede mnou hovořit o stavbě sítě a ve finále dva měsíce nereagoval na příspěvky. Nechci si na nic hrát, ale v současné době to pro mne bylo nejlepší východisko být online připojen. Pokud výstavba bude pokračovat tímto tempem, tak dříve bude na Nymbursku ADSL než celá WIFI sí? a pak není o čem.
Jen bych chtěl dodat takovou poznámku, že lidi u Nymburka asi jen tak do ADSL nepudou, protože Telecom zase začal zhoršovat podmínky a všichni nadávají a ustupují od smlouvy. Chcete vědět jak to teda probíhá??? Dobrá... tedy mám dobré slovo u firmy Lica, že bychom mohli být s naší sektorovkou, možná pak i s ješt+ jednou anténou u jejich vysílače na tom paneláku (samozřejmě s jinou polarizací, kvůli rušení) a nemuseli bychom platit těch 100.000,- jak tady někdo psal... dále mám k dispozici odborníka na Unixové routery (který už mám připravený) s mnohaletou zkušeností v tomto oboru a dále také v neposlední řadě v blízkém kruhu známých znalé odborníky na mikrovlnné technologie Breeze, LinkSys a Orinoco. Co je však skutečnou brzdou tohoto projektu je čas! Pokud máte zájem čímkoliv přispět a ne jen čekat kdy už to bude hotový a kdy se můžu připojit, můžeme se přespříští týden sejít, plánovat a potom ihned začít s realizací. Každý by si mohl myslet, že o prázdninách je na všechno času dost, ale musíme si uvědomit, že se normálně pracuje a také jsou dovolené, brigády atd.