doporučuju v tom případě počkat na přepsání promethea do C<<1 0.7.1.
stávající C<<1 0.6 byl fakt úlet. už to není čisté C... ale ještě to nemá výhody toho, co vyvíjím teď. teďka pracuju na verzi, co už bude mít použitelnost a srozumitelnost srovnatelnou s Perlem nebo Pythonem, a Promethea do ní pak přepíšu.
no ve verzi 0.6 se pod tím povrchem neděje skoro nic, to je právě to. efekt využití toho jazyka je skoro nulový, byla to jen takový exhibice.
ale pracuju na tom, aby se to výrazně zlepšilo - teď už není mým cílem, aby to nevypadalo jako C a přitom se to přeložilo - ale spíš aby se v tom snadněji programovalo, a přitom to pořád vypadalo jako C. rozebírat to víc do hloubky by asi bylo offtopic.
každopádně podle mě má jistý význam že to není v interpretovaném jazyce, a Bash by IMHO nestačil (resp. asi stačil, ale já ho neovládám tak plynně...)
Faktem je, že libc je úplně všude, jak se ukázalo i při portaci Promethea na Asus WL500. Je s tím slinkované skoro všechno v unixových systémech. libstdc++ je skoro všude, ale není úplně všude.
Mě embeded trh zajímá - jak asi tuší každý, kdo ví něco o tom, čím jsem se živil léta před vznikem projektu CZFree.Net. Všechno, co v dnešní době dělám, je jen přirozeným vyústěním všeho toho, čím jsem zabýval v posledních cca 15 letech.
Flamewar C vs. C++ by mě bavil, ale prosím, pojďte ho vést někde jinde. Pro použití čistého C existují určité důvody, byť možná diskutabilní. O PHP jsem ochoten veřejně říct, že je to sračka, o C++ bych to určitě neřekl - ale prostě jen říkám, že ten jazyk na mě nějak neudělal dojem, to je všechno. C++ je na mě moc složité, dá se říct. Nevím ani jak se to přesně používá, a nevím přesně ani co se děje uvnitř. Je to pro mě něco jako motor k tanku. U C to trochu tuším. C je prostě kolo. A C<<1 je něco jako jízdní kolo.
Tohle fórum bych rád rezervoval pro ty, kteří používají Prometheus QoS na různých konfiguracích (čím větší gateway, tím lépe).