Prosil bych vsechny zastupce cloudu, kteri budou hlasovat pro neplatne hlasovani, aby svuj hlas zduvodnili, at tu nemame 1000 ne bez jedineho rozumneho duvodu. Dekuji.
Ja hlasuji pro platnost. Vsichni meli stejnou sanci behem 21 dni hlasovat. Pokud nekdo jako simandl zapomel hlasovat sam, nebo nesehnal dostatecnou podporu hlasu, je to jeho problem a ne problem tech, kteri hlasovani sleduji a plnili za svuj cloud zastupcovskou povinnost.
Jinak mimochodem mi to dost připomíná Irsko a hlasování o lisabonské smlouvě. Lidé vyjádřili svůj názor, ale stejnak ti nahoře přemýšlí, jak to otočit.
Fakt asi nejlepší stopnout hlasování a udělat prvně pořádek v zástupcích (kde je ten aktuální seznam???) a pak prvně udělat referendum o tom, jestli pro další referenda stačí půlka účastníků nebo půlka všech.
Bylo by to třeba také jediné hlasování, kde by bylo potřeba opravdu těch 21+ hlasů pro schválení.
A proč referendum schalovat víc jak půlkou všech? Protože se to tak někdy stanovilo, sice to není podepsané 40+ zástupci, ale obecně to platí. Je to prostě náročnější pro schválení, ale když někdo chce hlasovat, tak by mohl také přimět ty ostatní, aby se vymáčkli.
Ne nadarmo se na začátku každé schůze domlouvá, jak se bude hlasovat. Já vím, že je tu už řada lidí alergická na hlasování o hlasování, ale jednou se něco domluvilo, tak by se to mělo dodržet.
Asi bych měl uvést, aby nedošlo k mýlkám atd., že sem nepíšu kvůli tomu, že by mě zlanařil Simandl nebo že jsem "neúspěšný" kandidát do rady.
Píšu, protože se podobný problém vyskytuje i v řízení řady občanských sdružení, kde prostě došlo k pasivitě nejen členů, ale i toho řízení.
Já se to rozhodl u nás řešit tak, jak jsem psal, tj. pokud s nějakým (mým) rozhodnutím někdo nesouhlasí, musí to dát do nějakého timeoutu vědět, jinak to rozhodnutí vstoupí v platnost. Nevím ale, jak by se tohle projevilo v mezicloudech. Proto jsem spíše pro ta referenda a určit jim pravidla. Taktéž by se asi mělo vyhazovat za pasivitu, nebo jak jsem psal, mandáty zástupců pouze na jeden rok nebo tak něco.
Čistě orientačně, z těch 30 hlasujících, kolik jich je neoprávněných? Protože, aby to bylo řekněme fér s odřenýma ušima, tak chybí vyjádření už jen 13 zástupců.
Navrhoval bych, pokud se nevyjádří do konce hlasování, abychom je prohlásili za mrtvoly :-)