8.2. DUDA a mysak1 vybudovali temer celou kabelovou trasu od anteny az do mistnosti routeru. VELKY DIK! Stozar bude pouzit stary s tim, ze do roka by mel byt nahrazen, nebot je ve spatnem stavu. Hosi ze stozaru tez odstaranili starou VKV smerovou antenu, na jejiz misto bude namontovana vsesmerovka.
Je objednan vsechen zbyvajici material pro zprovozneni AP.
Pokud nebude problem s materialem, nebo nas nezaskoci pocasi, mohl by AP zacit vysilat o vikendu 22/23.2.
Vcera jsme s Dudou instalovali antenu a svod. Je tam jeste rada dodelavek, ale funkcni uz by to melo byt. Ale neni, mozna. Večer jsem to zapojil a zkusili jsme spojeni zvahov--DUDA. Bez uspechu.
Kdo mate pripraven node pro testovani tak se mi ozvete primo a dohodneme detaily. AP zatim nevysila nepretrzite (!), tak at se neblamujeme. Sve telefonni cislo Vam dam, ale nebudu ho zverejnovat.
Parametry WiFi (zatim docasne, na testovani):
Polarizace: V
Channel: 9
ESSID: "zvahov.CZFree.Net"
Nastavte si mode "managed", "infrastructure", nebo podobne, v ruznych OS se to jmenuje ruzne.
Dnes vecer se povedla prvni relace z AP zvahov na Marvin-BP4. Bylo to dokonce jen na antenu "pendrek". Museli jsme prejit z 11. kanalu na 9.
Tak kdo dalsi to jde testnout?
Dodatecne: omlouvam se za preklep kanal 8 byl spatne, kanal 9 je ten spravny.
Ahoj Zdeňku,
tak se mi konečně podařilo všechno zorganizovat a v neděli kolem 15. hodiny budeme testovat ze střechy signál. Ještě jednou pro upřesnění, vysíláš na 9 kanále? Nebudeš v neděli odpoledne náhodou v dosahu? Jde mi o to, jestli bych ti mohla brnknout, kdyby se to nějak nevedlo...
Zatím.
Elvira
Vazeni pratele,
s litosti Vam musim oznamit, ze AP zvahov nefunguje. V nedeli 1.8. jsem se vratil z dovolene a zjistil, ze stroj sice bezi, ale spojeni do CZF nefunguje. HW porucha. Na oprave intenzivne pracuji (vecer a v noci).
Jakmile se mi AP podari znovu zprovoznit, ihned Vam dam vedet.
Problem je s nejvetsi pravdepodobnosti lokalizovan. Je to nestabilni WiFi PCI adapter. Ted jsou adaptery prohozeny, takze funkcni adapter je na spojeni s Dvorcema a problematicky na AP. Pripojeni na AP asi nebude fungovat, nebo bude nestabilni.
Doreseni HW problemu budu avizovat.