Pokud to nekomu pomuze tak s 3,5m kabelem od satelitu s hrozne zbastlenou plechovkou ... je link quality neco kolem 26% a signal neco kolem 50%. Az bude vic casu a mensi zima napisu neco vic zatim jsem to skousel jen asi hodinu s kartou Zcom 325H.
Hledáme možnost připojení na adrese Husitská 11 (HostelElf). přístup na střechu zaručen, výhled jsem ještě neskoumal - problematická je poloha přímo pod památníkem. Na druhou stranu není problém zainvestovat do antény.
Od koho je možné získat signál?
Som nedaleko Ptaka. V piatok som si vyliezol na strechu a zistil som, ze by tam bola moznost na celkom peknu viditelnost, len nemam celkom prehlad o tom, na ktory AP by sa dalo pripojit. Na susednej streche je cela skrumaz anten na GSM. V nasom vchode uz ma niekto 2,4GHz pripojenie, len netusim kto.
Nakupil som si nadobicko na pripojenie (este musim spravit nejaku antenu) a som ready na pripojenie. Najde sa niekto, kto by mal chut mi pomoct (fyzicky, technicky a aj vedomostne)? Myslim, ze keby sa vsetko zadarilo a nasiel by sa vhodny AP, tak by sa na tejto streche dalo spravit dalsie AP pre dost hustu a nepokrytu oblast.
snad to tu teda trochu ozije!!! Ja se pridavam. V mape mam bod DYKline a jsem schopen zkusi zajistit strechu. Pokud by se dalo udelat AP mam i PC na server.
Problem je v tom, ze nemam zkusenosti. Rad se ovsem priucim a dam v sanc svuj cas . Jen je treba nejaky odbornik.
Diky... DYK
Dnes si popoludni vyleziem na strechu a zistim, ci ta vidim. Co keby sme si dali spicha vsetci, co chceme nieco organizovat v bare Pod Parou na Rehorovej oproti Ruzene (do ruzeny odmietam... )
Noo tak skusenosti mam zatial len teoreticke a doma trapim nejaky ten redhat, ale do siete som to este nemal pripojene ... idem s tym experimentovat prave teraz .. (8 sa uvidi, ako to dopadne ... Yaggi si uz staviam, kabel mam objednany, dosku na PII zhanam ... (8 snad buduci tyzden vybehnem na strechu a budem lovit ((((8