Trochu me to uvadi v usmev to letecke snimkovani, to vam jako nestaci katastralni mapy, jsou tam vyznacene baraky, pozemky, cesty, inzenyrske site a dalsi?
Daji se pouzit legalne za ponekud vysoky poplatek s tim, ze pokud budou pouzity na internetu, tak je cena jeste vyssi. A to je tam prosim i pro nekomercni ucely .. kazdopadne presne jsem nezjistoval k cemu by se dali/nedali presvedcit, takze kdyz je nekdo zkusi presvedcit a vymamit z nich nejakou mapu tak jen dobre ..
Reci jako to vam nestaci ... ale staci, uplne staci rict kde je to k mani a za kolik ..
Tak jsem opetovne a skoro po roce kontaktoval Magistrat Ostravy,
pan na druhe strane telefonu, ktery je odpovedny za mapu gisova, byl velmi prijemny a snad i naklonen nam vyjit vstric.
Poslal jsem mu e-mail se zadosti o poskytnuti podrobnejsi mapy. Slibil ze se tim bude zabyvat a v pripade nutnosti postoupi na vyssi mista.
Problem s gisova je, ze velkouz cast z ni plati soukrome subjekty a ty musi dat souhlas s jejim uvolnenim. Existuji vsak mapy s mene detaily, ktery snad pujdou poskytnout zdarma, neboi za mensi poplatek.
Jiste neni problem zajit na katastralni urad a nechat si za drobny poplatek vyjet mapy. Ano to samozrejme jde, co ovsem nejde je zverejnit ty mapy na internetu. Na to ovsem jsou uplne jine poplatky a staci se na to na prislusnem urade informovat jak jsem to ucinil ja jiz pred casem.
A to nemáte nikoho známeho, který děla topografii a kartografii, nebo geodezii? Už se to všechno uchovává digitálně - pryč je éra výkresů formátů A3 - nebo se snad mýlím?
Myslim ze mnozi tu jen popuzuji Draculu, Shake a jine.Poucujou a nic pro to nedelaji.Ukazte ty svoje plany(zadaro)... ty elektronicke mapy.A nebo proste budte zticha protoze o tom stejne jako ja hovno víite.