Vcera jsem mluvil s jednim poskytovatelem wifi internetu a ten mne tvrdil ,ze kdyz vyslo AP Compex WP11B+ ,tak jich koupil deset kusu, aby nakonec zjistil ,ze v rezimu klient to skoro kazdych deset minut vytuhne Rikal ,ze volal vyrobci a ten mu sdelil ,ze o tom problemu vi a bude ho resit.Mate s tim nekdo zkusennost?
Nevim, kde zarizeni kupujete, u nas stoji nyni 2750 Kc, pigtail k nemu je od 350 Kc a kdyz koupite 3 kusy WP11B+, dostanete jeste jeden pigtail zdarma.
Cau
Jeste k rezimum.
WP11B+ je zatim jedinej klient (u zadneho jineho mi to neslo) kterej umi v rezimu "Client Router" skutecne odroutovat subnet na ETH interface.
(myslim tim, kdyz na ETH pridelim nejaky dejmetomu /28 blok a na APckovem routeru nastavim routu na tento subnet pres IP toho Wifi interface)
jinak ostatni zarizeni co se mi dostaly do ruky (Dlinky, Zcomy,Lynksys) se chovaji jako ETH-Wifi Bridge - to je ten "AP client" mod
(cili propaguji vsechny ARPy z ETH segmentu do vzduchu pres Wifi interface -> APcko), obecne neni vhodny ve vzduchu bridgovat pokud tam je vetsi mnozstvi pocitacu (ARP adres).
Ten firewall co tam je funguje funguje v pohode - aspon na zarezavani
135,137 - 139 pripadne dalsich windoze nebezpecnych portu
Takze tam, kde potrebuju naroutovat nejaky subnet a lidi nechtej/nemuzou
mit PCcko, tak je tohle idealni reseni (az na tu regulaci vykonu)
Ahoj ctu tuhle diskuzi nepripadam si jako uplna sitova lama, ale narazil jsem na drobnej problem.Pres WP11B+ budu mit pripojeny 2 pocitace zapojeny do switche. Struktura je takova, ze WP11B+ by mel na svym WIFI IPcko ktery mam prideleny na APcku a na ktery mam registrovanou inet konektivitu. A na ethernetu dve pevne IP z jineho rozsahu. Ale potrebuju aby se to k tomu inetu pripojovalo pres VPNku a oba ty pocitace na switchi videly jak do CZfree tj do rozsahu kde je to APcko a i WIFI cast WP11ky a jednak aby se pripojily pres VPN (idealne jednu) na internetovou gateway. Snad jsem to nezmotal
To by mohlo fungovat, ovsem v tomto pripade bych se spis snazil pouzit misto compexu pc s wifi kartou a sw routerem, to by zvladlo i navazovat vpn spojeni a nemuselo by bezet vic pocitacu.
Cau
ozvi se mi na ICQ, nebo IRC irc.i.cz kanaly #bsd.cz, #praha12.net
bude to urcite rychlejsi, nez si tu posilat informace o strukture site,
co kam kde bude jak naroutovany atd ..
takhle obecne se to da dost blbe resit, je potreba vedet konkretni stav site atd..
Od poskytovatele jsem bezdrátem připojen k netu - od antény mám kabel sveden do wifi karty, která je v kompu s Linuxem. Z něj to jde do hubu a pak do dvou kompů co máme doma.
A já potřebuju bezdrátem připojit kámoše(asi 600m přímá viditelnost), který by pak s námi mohl sdílet internet a zároveň by fungovala tato naše sí?..
Chci se zeptat, jestli tento Compex můžu použít místo kompu s Linuxem(a ten pak využít u kámoše??).
Zatim se v tom moc neorientuju a nevím, jestli je vůbec možné, abych do AP vedl anténu, přes kterou jsem připojen k ISP,měl to svedené pevně do ethernetu a zároveň by z toho samého AP vedla další anténa, přes kterou by byl připojen kámoš..