ano, školí p. Klíma, protože má opravdu individuální přístup a školí dokud mu nejede vlak. Navíc tím, že sami síť provozujeme víme co Vás trápí a ptáme se na to, takže se většinou uživatelé dozví i o problémech, které je teprve čekají .
nicméně, pokud to ještě nemáš vyřešeno, popiš to co nejpresneji, zkusím ti poradit z kristalove koule.
Zdravim vsechny, narazil jsem nahodou na tento thread a vidim ze je tu hodne lidi kteri jsou sbehli v nastaveni Mikrotiku..Pred 4 dny jsem si poridil RB433AH abych mohl sdilet net s par lidma okolo meho domu..Je to moje absolutne prvni setkani s RB a Mikrotikem.Jsem momentalne z neho nadseny co vse jde s timto zarizenim delat, nicmene to mnozstvi nastaveni je zaroven kamen urazu, kdyz clovek moc nevi ktera "bije" Tak bych chtel timto oslovit nejakeho Mikrotikare zda by nebyl ochoten mi pomoci nastavit Mikrotik pres verejnou IP. Sice se mi podarilo rozjet s nejakym zakladnim nastavenim..ale urcite to neni to prave orechove..Potreboval bych to prave rozjet co nejdriv a s jakym tempem zjistuju co a jak nastavit mi to samotnemu bude trvat mesic a jeste nebudu vedet jestli mam vsechno spravne nastavene.v podstate mi jde hlvavne o nastaveni routovani, nejak zabezpecit bezdratovou cast, zatim bez radiusu pokud to pujde, nastavit bandwidth control a mozna nejak poladit Hotspot a par dalsich veci .Urcite se nejak domluvime na vyrovnani..v priloze posilam jak by to asi melo vypadat.. pro odbornika nic moc tezkeho moje icq je 236462421,nebo napiste sem,nebo email..prejem moc dik Jarda
Zdravím,
píšu sem, jelikož je tu hodně lidí co umí používat tato zařízení a proto se chci zeptat na jednu otázku. Jedná se o to, že vlastním RB433 několik kusů.
Pro svou bakalářskou práci potřebuji provést vzájemnou komunikaci mezi jednotlivými zařízeními a předávání informací. Mělo by to být nejlépe na linkové vrstvě, jelikož FTP není zrovna košér a ve škole padlo něco ohledně ICMPv6 a změny jeho zprávy na přenášené informace. Jedná se o to, že druhý přístroj by toto měl zachytit a podle toho, co obsahuje naše zpráva by se měl zařídit např. změna nastavení, či jiné možné změny. Může mi někdo poradit co a jak a jaké jsou popř. jiné možnosti?