tak jsem to jeste overoval znovu a zkusil to, co s tim presne delate...
zda se, ze to je zrovna ten divny kernel, kde byl pruser s tim, ze vlany nejely, kdyz nebylo rozhrani v promiscu (coz v pripade, ze je rozhrani v bridge, je "automaticky")
takze workaround:
ipcko normalne strkejte na eth0.0
na eth0 hodte promisc (ifconfig eth0 promisc)
wholeflash je cela flash vcetne zavadece apod. tu bych rozhodne nepremazaval
jinak elegantne se to da udelat tak, ze se smaze kernel a po resetu zavadeci nebude sedet crc a tak bude hledat novy firmware na tftp://192.168.1.254/zImage
Ahoj,
tak jsem v tomle vláknu zase :-(. Chtěl jsem si trochu pomoci upgradem openwrt na "pravé" tříportové AirCe, na které dosud jakš-takš běžela jakási verze označující se za 100 (=verze 102-107, všechny se hlásí jako stovka ...). Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že s poslední "testing" fleší nefunguje wlan ! I nu nic, řekl jsem si, někde je chybka ve firmwaru. Další fleš na 120ku. Zas nic. Tak do třetice 107. Opět h*. Ještě mám při ruce 102ku, ale něco mi říká, že je to ten "původní" fw, co jsem flešoval minule. Hlavní vývojář bohužel není na ICQ a tak mi nezbývá než klást dotaz sem: jsem blbej já, nebo je něco divného ve firmwerech ? Dá se něco vybádat, nebo tam mám narvat 102ku ? Airca mi může klidně chvíli ležet rozhrabaná na stole, naštěstí není na žádném páteřním spoji a je dočasně zastupitelná.
Další otázka je lehce OT: na mém starém AirLive 5000 mám také ještě Molekulovu asi 88ku, "just works", strčím do zdi a jede a nevím o ní - už asi tři roky. Potřeboval bych vyměnit její pozici s AirCou (kvůli portům) , ale zjistil jsem, že nechytne signál tam, kde AirCA chytne. Teď, když jsem rozebral AirCu, vidím, že má o anténu navíc. Blbej dotaz: novější ovladače mikrovlky asi citlivosti nepomůžou, že ?
NO, teď zrovna nesedím u krabičky, tak si nepamatuju jestli wlan0 nebo wifi0, tak mne neber za slovo, ale mám namysli něco jako:
wrt# iwconfig wifi0
wifi0: no wireless extensions.
wtt# iwlist wifi0 freq
wifi0 no frequency information.
Přičemž dmesg o wifi0 normálně "ví", t.j. vypisuje použitelné rychlosti atd ...
ČIli nejde "nic" - iwlist scan, iwconfig s nastavením módu ani iwpriv ...
Jestli je něco konkrétního, co bych měl z logů vydolovat, tak odpoledne/k večeru není problém, ev. můžu flešnout něco jiného, ještě jí mám doma na sériáku.
díky
Georgius
Ahoj, to jsem zase já , na té AirCE jsem to vyřešil - chyba byla - jako obvykle v Linuxu - mezi klávesnicí a židlí - prostě jsem byl zvyklý z Molekulovy 88ky a "velkých" Linuxů, že se mi ath0 vytvoří "samo".
Potřeboval bych teď radu nebo pomoc. Chtěl jsem tu samou verzi (testing) flešnout na jednoportového Ovise 5000 (předpokládám, že v1, je to r.v. 2006 IIRC) a flasher (přes sériák&TFTP) mi odmítl nahrát image openwrt-atheros-wla-5000ap-jffs2-64k.bin. Je to tím, že není pro v1, nebo mám zkusit stáhnout druhou kopii image ? Mezi tím jsem flešnul 120ku a ta "normálně" jede, ale používá ipkg místo opkg. Chtěl bych instalovat zebru atd, takže myslím, že devel je pro mne firmware volby. Je tedy výše uvedený image vhodný pro v1 ? Pokud ne, mohl by ValXdater, prosím, zkompilovat image pro můj HW ?
díky
Georgius